Ειδήσεις

Κορυφαίοι οι αλιείς από την Σητεία

Ο Ναυτικός Όμιλος  Σητείας με τη συμμετοχή του ιεραπετρίτη επιχειρηματία  Μάνου Κοντοπόδη,  συνεχίζει να διακρίνεται στο πανελλήνιο πρωτάθλημα  αλιείας με φελλό από λιμενικές εγκαταστάσεις, μετά και την ολοκλήρωση της 3ης και της  4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου υπό την αιγίδα της ΕΟΥΔΑ διοργάνωσε το δεύτερο σκέλος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος αλιείας με φελλό από λιμενικές εγκαταστάσεις του έτους 2016 στο λιμάνι Καρλοβάσου Σάμου.

Το δεύτερο σκέλος του Πανελληνίου πρωταθλήματος συμπεριλάμβανε τον 3ο αγώνα που έγινε το Σάββατο 21 Μαίου και τον 4ο που έγινε την Κυριακή 22 Μαίου.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με τον κανονισμό της Ελληνικής Ομοσπονδίας (ΕΟΥΔΑ) και όλα τα αλιεύματα απελευθερώθηκαν ζωντανά στο φυσικό τους περιβάλλον μετά το πέρας των αγώνων.

Σε αυτούς τους αγώνες οι αθλητές αλιείς ψαρεύουν ένας - ένας με καλάμι και φελλό, μέσα στις λιμενικές εγκαταστάσεις και έχουν τη δυνατότητα να πιάσουν ψάρια μόνο μεγαλύτερα  των 12 εκατοστών, σε συγκεκριμένο χρόνο και με συγκεκριμένο τρόπο , καθώς έχουν από πάνω τους «διαιτητές» ώστε να γίνεται ο αγώνας με την σωστή τήρηση όλων των κανόνων του αθλήματος.

Η Ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Σητείας αναδείχτηκε πρώτη στο Καρλόβασι της Σάμου και συνεχίζει ακάθεκτη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι  αθλητές που θα βρεθούν στις πέντε πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος όπου θα είναι  σίγουρα 2-3 του  Ναυτικού Ομίλου Σητείας,  θα αποτελέσουν την εθνική ομάδα , η οποία στη συνέχεια θα πάρει μέρος σε  διεθνείς αγώνες στο εξωτερικό.

Την ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Σητείας αποτελούν οι: Κώστας Βουτυράκης, Σώτος Τσιρογιάννης, Μανόλης Αγγελάκης, Μάνος Κοντοπόδης, Negovan Stankovic, Αλέξανδρος Τσιριγώτης, Μάνος Ζωγραφινάκης, Λευτέρης Κανάκης,  και Νίκος Νικητάκης.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

Σχόλια