Ειδήσεις

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Μύρτος και η Ανατολή

Σημαντικό και αισιόδοξο βήμα στην προσπάθεια για άμεση αποκατάσταση των πολλαπλών  προβλημάτων που άφησε πίσω της η πυρκαγιά, χαρακτήρισε ο δήμαρχος Ιεράπετρας την κήρυξη των Τοπικών Κοινοτήτων Μύρτου και Ανατολής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.

Μετά το  σχετικό αίτημα που υπεβλήθη από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας στην έκτακτη συνεδρίαση της 22ης Απριλίου και μετά από σχετική εξουσιοδότηση από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η Περιφέρεια Κρήτης κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις παραπάνω Τοπικές Κοινότητες  για  χρονικό διάστημα έξι μηνών έως και την 21η  Νοεμβρίου 2016 προκειμένου να διαχειριστούν τις συνέπειες από τις δασικές πυρκαγιές που τις έπληξαν.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης  «πρόκειται για ένα σημαντικό και αισιόδοξο βήμα που δίνει δυνατότητες για άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκλήθηκαν. Η κήρυξη των πληγεισών περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ήταν αίτημα που σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο από την πρώτη στιγμή υπέβαλε. Η θετική έκβαση επιτρέπει την γρήγορη αποκατάσταση των προβλημάτων, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα για άμεσες και γρήγορες παρεμβάσεις έργων και υποδομών. Η προσπάθειά μας είναι να προχωρήσει άμεσα και η κήρυξη των περιοχών ως πυρόπληκτων με σκοπό να δοθούν ευκαιρίες στους  πληγέντες για την άμεση αποκατάσταση των ολοκληρωτικών σε πολλές περιπτώσεις  καταστροφών» κατέληξε στην δήλωσή του ο κ. Καλαντζάκης.

Σχόλια