Ειδήσεις

Παραίτηση βόμβα και καρφιά της Άννας Τριχοπούλου

Με πικρία και το συναίσθημα ότι η προσφορά της δεν αναγνωρίστηκε όπως λέει η ίδια, υπέβαλλε ύπο άκρα μυστικότητα την παραίτησή της στις 18 Μαϊου η υποδιοικήτρια της ΥΠΕ Άννα Τριχοπούλου. Πρόκειται για παραίτηση «βόμβα» αφού όχι μόνο είχε μπροστά της πολλούς ακόμα μήνες θητείας ,αλλά και αφήνει πίσω της την Υγειονομική Περιφέρεια με αιχμές τονίζοντας  ότι δεν μπορεί να υπηρετήσει την πολιτική και λογική της νέας διοίκησης.

Όπως σημειώνει η κα Τριχοπούλου μιλώντας στο neakriti.gr «νιώθω πικρία αλλά με την εμπειρία χρόνων και την προσπάθεια που καταβάλλεται το επιλύω. Δεν αναγνωρίστηκε η προσφορά μου και τώρα δεν μπορώ να δεχτώ και τη ρετσινιά της μη συνεργάσιμης, καθώς αυτά ακούστηκαν. Δεν μπορώ να χρεωθώ πρωτοβουλίες που δεν υπήρξαν. Υπάρχει ένα κλίμα μη συνεργασίας στη ΔΥΠΕ Κρήτης».

Βαρύ κλίμα στη ΔΥΠΕ

Η κα Τριχοπούλου δηλώνει κουρασμένη από την προσπάθεια που κατέβαλλε για 3 χρόνια και 8 μήνες όχι όμως λόγω του κόπου που υπήρξε, αλλά του κλίματος που όπως περιγράφει εισπράττει τώρα, καθώς μοιάζει ο αγώνας της να έπεσε στο κενό. «Παιδεύτηκα, κουράστηκα πολύ ,είναι δύσκολο» περιγράφει και οι λέξεις βγαίνουν με δυσκολία καθώς καταδεικνύουν το βαρύ κλίμα που επικρατεί στη ΔΥΠΕ Κρήτης .

"Κερασάκι" στα προβλήματα το μνημόνιο

Σε όλο αυτό το κλίμα ήρθαν να προστεθούν και τα δεκάδες προβλήματα και το ασφυκτικό πλαίσιο του μνημονίου που προκαλεί «ημικρανίες» στους φορείς υγείας και στην Κρήτη. Σύμφωνα με την κα Τριχοπούλου που επιτίθεται και στην ηγεσία του υπουργείου θα πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις "και όχι να αντιμετωπίζουμε τα θέματα με σηκωμένα τα χέρια ψηλά ,περιμένοντας να φύγει το μνημόνιο". Οι ελλείψεις προσωπικού και οι καθημερινές δυσκολίες νοσοκομείων και κέντρων υγείων φαίνεται ότι δημιουργούν ένα δύσκολο και εκρηκτικό σκηνικό.

Η υποδιοικήτρια αναμένεται να αποχαιρετήσει το προσωπικό και να δώσει συνέντευξη τύπου την Τετάρτη για να μιλήσει για τους λόγους παραίτησης ενώ είχε μόνο θερμά λόγια να πει για τα συνεργασία της με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη

Σχόλια