default-image

Οι τυχεροί που θα κάνουν φέτος φθηνές διακοπές

Κρήτη
Οι τυχεροί που θα κάνουν φέτος φθηνές διακοπές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαίωμα στο όνειρο, δικαίωμα για λίγες μέρες ξεγνοιασιάς ,δικαίωμα για διακοπές με ελάχιστα έξοδα έχουν την ευκαιρία να κάνουν χιλιάδες Έλληνες δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού.

Ο καιρός των διακοπών του καλοκαιριού πλησιάζει και τα μπάνια του λαού βρίσκονται προ των πυλών.

Με τα οικονομικό βραχνά να σφίγγει ολοένα και περισσότερο , τους νέους φόρους να πλησιάζουν απειλητικά μέρα με τη μέρα και τις υποχρεώσεις να μην έχουν τέλος, η επιταγή του κοινωνικού τουρισμού που έχουν εξασφαλίσει χιλιάδες δικαιούχοι αν μη τι άλλο, χαρακτηρίζεται κατά πολλούς ως το μαγικό εισιτήριο που θα τους κάνει να γευτούν όμορφα μέρη ,να ξεκουραστούν με ελάχιστο κόστος ,απαλλαγμένοι  από το μουντό καθημερινό σκηνικό.

Οι τυχεροί που κατάφεραν μέσω αίτησης να ενταχθούν και φέτος στο πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ έχουν ήδη ξεκινήσει να κάνουν τα σχέδια τους με το δεδομένο μάλιστα ότι το τελικό ποσό διαμονής στα ξενοδοχεία , στους παρόχους τουριστικών καταλυμάτων του προγράμματος ,θα είναι αν όχι συμβολικό ,πολύ μικρό ,ελαφρύνοντας με τον τρόπο αυτό και την τσέπη τους.

Δημοφιλείς προορισμοί σε όλη τη χώρα έχουν την τιμητική τους με τα τηλέφωνα στα ξενοδοχεία από τους χιλιάδες ενδιαφερόμενους να έχουν πάρει φωτιά.

Πάρος ,Μύκονος , Ζάκυνθος , Κέρκυρα, Σαντορίνη και φυσικά η Κρήτη συγκαταλέγονται στις πρώτες θέσεις των ταξιδιωτών που θα έχουν την δυνατότητα με την επιταγή που έχουν εξασφαλίσει να επιδοτηθούν για διακοπές διάρκειας από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν έως την 30.09.2016 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.

Να σημειωθεί ότι δεν απαιτείται η προσέλευση στις Υπηρεσίες για όσους είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του Οργανισμού από το έτος 2012 και εξής και παράλληλα διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης για το TAXISnet, καθώς με την εισαγωγή στο σύστημα των κωδικών αυτών, μπορούν να πιστοποιηθούν αυτόματα και ως χρήστες του ΟΑΕΔ.

Η επιδότηση γίνεται  με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού.

Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων και ωφελουμένων του προγράμματος είναι 150.000 άτομα.

Η ετήσια δαπάνη του προγράμματος εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 10,5 εκατ. ευρώ.

Η μοριοδότηση των δικαιούχων στηρίχθηκε  σε κριτήρια, όπως είναι το ατομικό ή το οικογενειακό εισόδημα ανά περίπτωση, ο αριθμός των ανήλικων τέκνων, ο χρόνος συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας και ο αριθμός ημερών ασφάλισης της τριετίας που προηγείται του έτους έναρξης του προγράμματος.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News