default-image

Οι αρχάριοι επικράτησαν στον Ιστιοπλοϊκό αγώνα "Αγία Πελαγία"

Σπορ
Οι αρχάριοι επικράτησαν στον Ιστιοπλοϊκό αγώνα "Αγία Πελαγία"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μεγάλη συμμετοχή σκαφών & ιστιοπλόων διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο ο Ιστιοπλοϊκός αγώνας «Αγία Πελαγία» του Ι.Ο.Η. Το Σάββατο οι πολύ ισχυροί νοτιάδες ανάγκασαν την Επιτροπή αγώνα για λόγους ασφαλείας να δώσει αναβολή της προγραμματισμένης Ιστιοδρομίας 18,5 ν.μ.Λιμάνι Ηρακλείου - Περίπλους ν. Ντίας - Περίπλους ν. Πεταλίδι - Λιμάνι Ηρακλείου .

Την 2η ήμερα κυβερνήτες & πληρώματα αποζημιώθηκαν με ένα στρωτό - σταθερό Βόρειο - ΒΔ άνεμοέντασης άνω των 25 κόμβων με αρκετές «σπηλιάδες» άνω των 30….

Μεγάλη μάχη σημειώθηκε μεταξύ των μαθητών της 51ης Σχολής ανοιχτής θάλασσας του ΙΟΗ με νικητές τελικά τους αρχαρίους έναντι αυτών των προχωρημένων αλλά και της αγωνιστικής!

Τα αποτελέσματα αναλυτικά είναι :

1. Σκάφος Christina (51η σχολή αρχαρίων ανοιχτής θάλασσας) με κυβερνήτη τον ΜανόληΒασιλειάδη

2. Σκάφος Simera ( σχολή αγωνιστικής ιστιοπλοΐας ανοιχτής θάλασσας ) με κυβερνήτη τον Μάνο Αγγελάκη

3. Σκάφος Οδυσσέας με κυβερνήτη τον Μανόλη-Μάκη Καμπά

4. Σκάφος Xanthippi ( 51η σχολή προχωρημένων ανοιχτής θάλασσας )

5. Σκάφος Eleni με κυβερνήτη τον Γιώργο Κυπριωτάκη

6. Σκάφος Νότος με κυβερνήτη τον Νίκο Μαρκομανωλάκη ( DNF )

7. Σκάφος Louisa με κυβερνήτη τον Παναγιώτη Σούρα ( DNF )

8. Σκάφος Ermis-Mythos με κυβερνήτη την Πηνελόπη Φραγκιουδάκη ( DNC )

9. Σκάφος Swell (51η σχολή αρχαρίων ανοιχτής θάλασσας) με κυβερνήτη τον ΒασίληΤσαμπουράκη .

Σημαντικό γεγονός ήταν η  επιστροφή πολλών σκαφών και παλαιότερων αποφοίτων σχολών του ΙΟΗ στην αγωνιστική ιστιοπλοΐα και η επιβράβευση των προσπαθειών που ξεκίνησε το νέο ΔΣ του ΙΟΗ με το σύνθημα «Πάμε Θάλασσα» με τον καλύτερο τρόπο. Επόμενος αγώνας είναι στις 11-12 Ιουνίου  «Λιμάνι Ηρακλείου - Μπαλί (διανυκτεύρευση) - Λιμάνι Ηρακλείου» .

25 χρόνια ναυταθλητισμός   

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ηρακλείου δραστηριοποιείται για περισσότερα από 25 έτη στο χώρο του ναυταθλητισμού. Με μία οργανωμένη προσπάθεια που ξεκίνησε από την ίδρυση του, πολύ γρήγορα κατάφερε να διευρύνει τους ορίζοντες του και σήμερα να μπορεί να απευθύνει μια πρόταση άθλησης και ψυχαγωγίας σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, φύλου, επαγγέλματος και οικονομικής κατάστασης.

Απευθυνόμενος στα παιδιά, και ως αθλητικό σωματείο - μέλος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, διαθέτει μία αξιόλογη αγωνιστική ομάδα ιστιοπλοΐας τριγώνου στην κατηγορία του παιδικού και εφηβικού αθλητισμού, και διεκδικεί επάξια επιτυχίες σε περιφερειακά και πανελλήνια πρωταθλήματα, αποτελώντας τον δυνατότερο ιστιοπλοϊκό όμιλο της Κρήτης και έναν από τους ισχυρότερους στην περιφέρεια νήσων Αιγαίου.

Παράλληλα, υποδέχεται συνεχώς νέους αθλητές ηλικίας 7 ετών και άνω στη σχολή εκμάθησης που διαθέτει. Απευθυνόμενος στους ενήλικες που αγαπούν τα ταξίδια, τη θάλασσα και τον αθλητισμό σε φυσικό περιβάλλον, προσφέρει τη δυνατότητα μέσα από σχολές ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας να διδαχτούν ναυτοσύνη, αρχές διάσωσης και μετεωρολογίας και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται προκειμένου να ταξιδέψουν ασφαλώς με ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος, είτε ως κυβερνήτες είτε ως μέλη του πληρώματος.

Δίνεται έτσι η ευκαιρία στους νέους ιστιοπλόους όχι μόνο να αποκτήσουν το δίπλωμα ανοικτής θάλασσας,αλλά και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις γνώσης, παρέας και σκάφους, ώστε να συμμετέχουν σεημερήσιες και πολυήμερες εκδρομές και σε αγώνες ανοικτής θάλασσας που διοργανώνει κάθε χρόνο ο όμιλος.

Συγχρόνως με όλες τις παραπάνω εκπαιδευτικές και αθλητικές δραστηριότητες, ο ΙΟΗ φροντίζει να συσπειρώνει όλα του τα μέλη με τη διοργάνωση κοινωνικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, προάγοντας την ομαδική εργασία και συνεργασία και την κοινωνική συναναστροφή και αποτελώντας έτσι σημείο αναφοράς για την κοινωνική ζωή των μελών και των οικογενειών τους . Σε μία εποχή που το «στέκι» νοσταλγείται από τους μεγαλύτερους και αγνοείται από τους νεότερους, ως μέλος του ΙΟΗ μπορεί κανείς να βρει εκείνο το χώρο που θα τον εμπνεύσει να δημιουργήσει νέες φιλίες, να απολαύσει τη χαρά της ομαδικής προσπάθειας, να εκτιμήσει τη φύση και την οικολογία έννοιες απολύτως συνυφασμένες με την ιστιοπλοΐα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News