default-image

Χαριστική βολή τα νέα μέτρα "φωτιά" (video)

Οικονομία
Χαριστική βολή τα νέα μέτρα "φωτιά" (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάνω από 500 ευρώ επιβαρύνεται ετησίως πλέον ο μέσος οικογενειακός προϋπολογισμός με βάση τα νέα οικονομικά δεδομένα που έρχονται να αλλάξουν προς το χειρότερο την ήδη δύσκολη καθημερινότητα των Κρητικών.

Μάλιστα οι ανατιμήσεις θα είναι δεδομένες σε βασικά είδη απαραίτητα για κάθε Κρητικό σπίτι με βάση τον φοροτεχνικό κ. Μανόλη Καφτάκη.

Μάλιστα οι ανατιμήσεις θα καταγραφούν σε ένα τεράστιο εύρος προϊόντων αλλά και υπηρεσιών με τους φορείς της τοπικής αγοράς να κάνουν λόγο για χαριστική βολή.

Ανατιμήσεις από την επόμενη εβδομάδα (1η Ιουνίου)

Τι αυξάνεται

Μακαρόνια, ρύζι, αλεύρι, κακάο, αλλαντικά, μαρμελάδες, σοκολάτες, παγωτά, είδη ζαχαροπλαστικής, μπαχαρικά, προψημένο ψωμί, προμαγειρεμένα φαγητά, ψωμί του τοστ, αναψυκτικά, χυμοί, μπύρα, ρούχα, παπούτσια, είδη κατοικία, εργαλεία, έπιπλα, χαρτικά, ηλεκτρικές συσκευές, ηλεκτρονικές συσκευές, λογαριασμοί κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, τιμές ακινήτων, τιμές αυτοκινήτων, σε ταβέρνες και εστιατόρια, σε καφετέριες, σε φαγητό στο σπίτι, σε κρέας από το κρεοπωλείο, ταξίδια, διόδια, καύσιμα, εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία, αεροπλάνα, πλοία κ.ά.), κόμιστρα των ταξί, λογαριασμοί αποχέτευσης.

Παράλληλα από την 1η Οκτωβρίου πάμε σε νέες αυξήσεις φόρων που ήδη επιβαρύνουν τους κρητικούς. Με βάση τα νέα δεδομένα αυτοί οι φόροι είναι:

Από την 1η Οκτωβρίου 2016

Αυξάνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 5-6 λεπτά το λίτρο.

Αυξάνεται ο φόρος στα εταιρικά αυτοκίνητα

Επιβάλλεται φόρος στο ηλεκτρονικό τσιγάρο

Επιβάλλεται φόρος στον καφέ

Επιβάλλεται φόρος στη συνδρομητική τηλεόραση

Επιβάλλεται φόρος στη σταθερή τηλεφωνία

Επιβάλλεται φόρος στο Ιντερνετ

Αυξάνονται οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης σε υγραέριο, αμόλυβδη και πετρέλαιο κίνησης.

Δείτε το σπόσπασμα από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα":  

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_lroyyp89/

Ρεπορτάζ: Μάνος Δασκαλάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News