default-image

Εκπαιδευτικοί: Συντάξεις με το παλιό καθεστώς

Ελλάδα
Εκπαιδευτικοί: Συντάξεις με το παλιό καθεστώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα καλό νέο έγινε γνωστό μετά την ένταση της Ολομέλειας των προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας που έγινε το περασμένο σαββατοκύριακο στην Αθήνα.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, έκανε δεκτή τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία εκπαιδευτικοί που παραιτούνται τώρα από την υπηρεσία τους να μπορούν να συνταξιοδοτούνται, σύμφωνα με το παλαιότερο συνταξιοδοτικό καθεστώς και όχι με τον νόμο που ψηφίσθηκε στις 12 Μαΐου.

Η τροπολογία αναφέρει ότι, οι εκπαιδευτικοί των οποίων η πράξη συνταξιοδότησής τους εκδίδεται την επομένη της λήξης του σχολικού έτους 2015-2016 (δηλαδή στις 31 Αυγούστου 2016), δεν υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος νόμου και ο χρόνος παραμονής τους στην υπηρεσία λογίζεται ως συντάξιμος.

Ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Ζαχαρίας Ρηγάκης, αναφέροντας πως πρόκειται για κάτι "απόλυτα δίκαιο και σωστό". Ο ίδιος προέτρες τους συναδέλφους του να διατηρούν την αισιοδοξία τους και να αναγνωρίζουν όταν γίνεται κάτι καλό, μέσα σε όλα τα δύσκολα που περνάμε...

Ρεπορτάζ: Ελένη Σταυρουλάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News