Ειδήσεις

Η «μάχη» των κάδων στο Τσαλικάκι

Μια κατάσταση άνευ προηγουμένου σε συνθήκες αστικού ιστού, έχει δημιουργηθεί στον οικισμό της Αγίας Μαρίνας στο Τσαλικάκι, αναφορικά με τις θέσεις των κάδων απορριμμάτων.

Από την μία πλευρά οι κάτοικοι που δεν επιθυμούν τα σκουπίδια δίπλα και κάτω από τα σπίτια τους και από την άλλη, όσοι θέλουν να διατηρήσουν τους κάδους κοντά, ανήμποροί να μεταφέρουν τα απορρίμματά τους εκτός καθημερινά.

Στην μέση βρίσκεται ο Δήμος Μαλεβιζίου που προσπαθεί να μεσολαβήσει ανάμεσα στις δύο πλευρές και να δώσει μια λύση που να εξυπηρετεί εκατέρωθεν, με την εξέλιξη της υπόθεσης να τον οδηγεί σε δραστικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών στο neakriti.gr, κάτοικοι το τελευταίο διάστημα έχουν αγανακτήσει από τον όγκο των σκουπιδιών που βρίσκεται κοντά στις πόρτες των σπιτιών τους και πετούν συμπολίτες τους, απουσία των δημοτικών κάδων.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, πρόκειται για απορρίμματα κατά τόπους, που σίγουρα δεν αποτελούν αρμοδιότητα του Δήμου να ασχοληθεί με την αποκομιδή τους και φυσικά είναι εστίες μικροβίων σε μια άκρως πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Ετοιμάζεται για ενέργειες ο Δήμος

Το neakriti.gr, επικοινώνησε με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας του Δήμου Μαλεβιζίου, ο οποίος θέλοντας να δώσει μια συμβιβαστική λύση και να αποφευχθεί ένα περιβαλλοντικό και υγειονομικό «σοκ» στην περιοχή από τις διάσπαρτες εστίες σκουπιδιών αναμένεται το άμεσα επόμενο διάστημα να επισκεφθεί τον πολιτιστικό Σύλλογο για να παραθέσει τα δεδομένα.

Πάντως ξεκαθαρίζεται, πως από την πλευρά του Δήμου θα εφαρμοστεί ο κανονισμός καθαριότητας και σε περίπτωση που «πιαστεί» κάποιος παραβάτης να διασκορπίζει σκουπίδια στον οικισμό θα εφαρμόζονται τα από το νόμο προβλεπόμενα πρόστιμα.

Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης

Σχόλια