default-image

Αναζητούν πόρους συντήρησης του Πολιτιστικού

Κρήτη
Αναζητούν πόρους συντήρησης του Πολιτιστικού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το υψηλό κόστος συντήρησης του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου προβληματίζει τη Λότζια, καθώς το ζητούμενο πλέον, μετά την ολοκλήρωση του έργου είναι η βιωσιμότητα και η διαχείριση του.

Για τα υψηλά λειτουργικά έξοδα θα πρέπει να αναζητηθούν και οι ανάλογες πηγές εσόδων, ώστε το Πολιτιστικό Κέντρο να αποτελέσει πράγματι Πολιτιστικό διαμάντι, πετυχαίνοντας όχι μόνο τους Πολιτιστικούς αλλά και τους οικονομικούς στόχους για τη συντήρησή του.

Για τον σκοπό αυτό εκπονείται ένα μάστερ πλαν, το οποίο σε 3 μήνες από σήμερα, αναμένεται να δώσει απαντήσεις στα δεκάδες ερωτηματικά γύρω από την σωστή οργάνωση και λειτουργία του.

Στο επίκεντρο των αρμοδίων μπαίνει ο συνεδριακός τουρισμός αλλά και παραστάσεις υψηλών προδιαγραφών.

Πιθανές πηγές εσόδων για τη βιωσιμότητα και διαχείριση του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, αναζητά η ΔΕΠΤΑΗ, έναν μήνα μετά την υπογραφή της δεύτερης φάσης για την ολοκλήρωση του μεγάλου έργου, το οποίο όπως εκτιμάται θα παραδοθεί τον Οκτώβριο του 2017.

Με στόχο να μπουν οι βάσεις για την οργάνωση και λειτουργία του, πραγματοποιήθηκε σχετική σύσκεψη στα γραφεία της ΔΕΠΤΑΗ, παρουσία μελετητών της Delloite Business Solutions.

Προς τη κατεύθυνση αυτή, εκπονείται ένα μάστερ πλαν, το οποίο θα βάλει στο κάδρο μια σειρά από πολιτιστικές δραστηριότητες και παραστάσεις υψηλού επιπέδου,  τον συνεδριακό Τουρισμό αλλά και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες εντός των χώρων, καθώς το «στοίχημα» όλων των εμπλεκόμενων φορέων είναι το όλο εγχείρημα να είναι βιώσιμο.

Σε 18 μήνες, οπότε θα έχει ολοκληρωθεί το έργο η ΔΕΠΤΑΗ θα πρέπει να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα γύρω από τη βιωσιμότητα του οραματικού αυτού έργου, το κόστος του οποίου ανέρχεται στα 46 εκατομμύρια ευρώ.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News