default-image

Ταφόπλακα για τον τουρισμό τα χτεσινά μέτρα

Κρήτη
Ταφόπλακα για τον τουρισμό τα χτεσινά μέτρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ταφόπλακα στον τουρισμό αποτελούν οι τελευταίες φορολογικές επιβαρύνσεις σύμφωνα με τον Σύλλογο Ξενοδόχων Ρεθύμνου που δεν μπορεί να συνέλθει από τα συνεχή χτυπήματα στον κλάδο. Καταλογίζουν στην κυβέρνηση έλλειψη φερεγγυότητας που μειώνει την αξιοπιστία της χώρας διεθνώς με αποτέλεσμα οι πληρότητες στην έναρξη της τουριστικής περιόδου να καταγράφουν χαμηλές πτήσεις.

Όχι μόνο δεν καρπώθηκε η Ελλάδα οφέλη στον τουριστικό της κλάδο εξαιτίας των προβλημάτων στις γειτονικές χώρες της Μεσογείου, αλλά με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφει την έναρξη της τουριστικής περιόδου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου  Ξενοδόχων Ρεθύμνου, Μανώλης Τσακαλάκης, σύμφωνα με τον οποίο, τα ξενοδοχεία ως επί το πλείστον ξεκίνησαν καθυστερημένα τη λειτουργία τους στα τέλη Απριλίου, ενώ τον Μάιο οι πληρότητες μετά βίας αγγίζουν το 60%.

Ο Μανώλης Τσακαλάκης καταλογίζει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στην κυβέρνηση, καθώς με τα ψεύδη της θεωρεί ότι παρέσυρε την κοινή γνώμη, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού με αποτέλεσμα να μην εμπιστεύονται πια την Ελλάδα για τις διακοπές τους, ως τον ασφαλή οικογενειακό προορισμό που είχε καθιερωθεί στις συνειδήσεις των υποψήφιων επισκεπτών.

Ισπανία και Πορτογαλία βλέπουν αύξηση 40% στο τουριστικό ρεύμα, όπως και η Γαλλία με την Ιταλία σημαντική αύξηση μετά από χρόνια και στον αντίποδα, οι εν δυνάμει επισκέπτες της Τυνησίας και άλλων αραβικών χωρών, αντί να προτιμήσουν Ελλάδα, εν τέλει προτιμούν άλλες βαλκανικές χώρες της Αδριατικής.

Τα νέα μέτρα - ταφόπλακα, όπως χαρακτηρίζονται από τους ξενοδόχους, θα επιφέρουν λουκέτα στον κλάδο που δίνει ζωή στην οικονομία της χώρας με θέσεις εργασίας που ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο, καθιστώντας τον τουρισμό ως τον νούμερο ένα εργοδότη στην Ελλάδα.

Οι ξενοδόχοι του Ρεθύμνου ζήτησαν συμβουλές ειδικών για την προετοιμασία τους στο νέο σύστημα κατάταξης των καταλυμάτων με επενδύσεις για αύξηση της ανταγωνιστικότητάς τους, αλλά και για την τήρηση στατιστικών στοιχείων που θα συμβάλουν στην αποτελεσματικότερη χάραξη της στρατηγικής τους. 

Πιο συγκεκριμένα, ο Μανώλης Λεράκης ως Τεχνικός Επιθεώρησης Κατάταξης Ξενοδοχείων, συνέστησε τον ερχόμενο χειμώνα να γίνουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις στα καταλύματα, ώστε να διατηρήσουν ή και να βελτιώσουν την κατάταξή τους στη βαθμολόγηση αστεριών ή κλειδιών, ενώ η Ειρήνη Βάρδα - Καψή, Αντιπρόεδρος Εταιρείας Παροχής Στατιστικών Δεδομένων, συνέστησε την έναρξη συνεργασίας για την έγκυρη καταγραφή στατιστικών δεδομένων που θα συμβάλλει στη λήψη καλύτερων αποφάσεων από τους ξενοδόχους για την πολιτική τους, όπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News