Ειδήσεις

Η αναγνώριση του Ταραντίνο και το τέλος δύο θρυλικών ληστών

Το τέλος των Μπόνι και Κλάιντ

Ήταν 23 Μαΐου του 1934, όταν η αστυνομία της Λουιζιάνα σκοτώνει το θρυλικό ζευγάρι παρανόμων Μπόνι και Κλάιντ. Ο λόγος για την 24χρονη Μπόνι Πάρκερ και τον 25χρονο σύντροφό της Κλάιντ Μπάροου. Οι δύο νέοι σκοτώθηκαν την ώρα που επέβαιναν σε μια κλεμμένη Ford V8, η οποία ήταν το αγαπημένο τους αυτοκίνητο. Για του λόγου το αληθές, ο Κλάιντ είχε στείλει επιστολή στον ίδιο τον Χένρι Φορντ, συγχαίροντάς τον: «Οδηγούσα πάντα ένα Ford, αφού μόνο με ένα τέτοιο μπορούσα να διαφύγω... Δεν κοστίζει σε τίποτα να σου πω τι καταπληκτικό αυτοκίνητο έχεις φτιάξει».

Βίος και Πολιτεία του Χάινριχ Χίμλερ

Σαν σήμερα, στις 23 Μαΐου του 1945, το νούμερο 2 του ναζιστικού κόμματος, ο Χάινριχ Χίμλερ, αυτοκτονεί μέσα στο κελί του. Ο Χίμλερ υπήρξε μεταξύ άλλων αρχηγός των SS, διοικητής της γερμανικής αστυνομίας, καθώς και υπουργός Εσωτερικών. Λόγω της θέσης που κατείχε - καθώς επέβλεπε ουσιαστικά όλες τις γερμανικές αστυνομικές δυνάμεις, αλλά και τις εκτελεστικές ναζιστικές ομάδες - θεωρείται ως υπεύθυνος για το θάνατο των 6 εκατομμυρίων Εβραίων, και των 3 εκατομμυρίων Πολωνών, τσιγγάνων, ομοφυλόφιλων αλλά και αιχμαλώτων πολέμου. Στα τέλη του 1944 γίνεται διοικητής της Βέρμαχτ στο δυτικό μέτωπο, ενώ μέσα στο 1945 ο Χίτλερ τον ορίζει επικεφαλής στο Ανατολικό Μέτωπο. Μετά τη σύλληψή του, στη Βρέμη, στις 22 Μαΐου του 1945, ο Χίμλερ επρόκειτο να οδηγηθεί σε δίκη για εγκλήματα πολέμου, ωστόσο μια ημέρα έβαλε μόνος τέλος στη ζωή του.

Η αναγνώριση του Κουεντίν Ταραντίνο

Το ημερολόγιο έδειχνε 23 Μαΐου του 1994 όταν η θρυλική ταινία "Pulp Fiction" του Αμερικανού σκηνοθέτη Κουεντίν Ταραντίνο βραβεύεται με το "Χρυσό Φοίνικα", στο 47ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Ο Ταραντίνο θα καθιερωθεί τα επόμενα χρόνια ως ο κατεξοχήν εκπρόσωπος του ανεξάρτητου σινεμά και θα γίνει πασίγνωστος - εκτός του "Pulp Fiction" - ως ο σκηνοθέτης ταινιών όπως το "Kill Bill" και το "Django Unchained".

Επιμέλεια: Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια