Ειδήσεις

ΓΙΟΥΔΗΘ – Η γυναίκα στον Καββαδία στο Ρέθυμνο

Η παράσταση «Γιουδήθ - Η γυναίκα στον Καββαδία» σε σκηνοθεσία Ελεάννας Καρανδεινού, βασισμένη σε μελοποιημένα τραγούδια και βιογραφικά στοιχεία του ποιητή Νίκου Καββαδία έρχεται στο Θέατρο "The Garage" στο Ρέθυμνο το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μάη.

Η παράσταση παρουσιάζεται από το Σύλλογο Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας και η ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΕΙ.Α. σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα «APAKS theater group». Παίζουν η Νικολέτα Δάφνου και ο Γιάννης Στιβακτάκης.

Ένας θεατρικός μονόλογος με ζωντανή μουσική, με θέμα τη ζωή του Καββαδία από τη σκοπιά των γυναικών που βρισκόταν γύρω του από την παιδική ηλικία ως και το θάνατό του.

Λίγα λόγια για το έργο

Ένα κορίτσι μόλις έχει έρθει με την οικογένειά της πρόσφυγας από τη Ρωσία στην Ελλάδα. Η αντρική παρουσία ανύπαρκτη στο σπίτι - όλοι οι άντρες λείπουν στη θάλασσα για δουλειές. Επανορθώνουν με δώρα και δέματα από διάφορες χώρες. Το κορίτσι μεγαλώνει και γίνεται γυναίκα, αλλάζει ρόλους, μεταμορφώνεται σε αφηγητή και με τη συνοδεία του μυστηριώδη μουσικού, μας αφηγείται την άγνωστη ζωή του ποιητή Νίκου Καββαδία. Ποια είναι αυτή η γυναίκα που αλλάζει ρόλους; Το καταλαβαίνουμε μόνο στο τέλος…

Σχόλια