default-image

Μονομαχία στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο

Ελλάδα
Μονομαχία στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη «μονομαχία» των Αλ. Τσίπρα και Κυρ. Μητσοτάκη, λίγο πριν από την κρίσιμη ονομαστική ψηφοφορία αργότερα το απόγευμα σήμερα, είναι στραμμένο το ενδιαφέρον καθώς κορυφώνεται στην, ξανά πολύ καλά φρουρούμενη, Βουλή η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις τοποθετήσεις τους αναμένεται να κορυφώσουν το κλίμα πόλωσης που επικρατεί από την πρώτη στιγμή της επεξεργασίας του συγκεκριμένου νομοθετήματος, και το οποίο γνώρισε και εξακολουθεί να γνωρίζει όσο διαρκεί η κοινοβουλευτική διαδικασία πολλές φορές την κορύφωσή του με επίκεντρο, κυρίως, το ζήτημα της δημιουργίας του νέου «Υπερταμείου» διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας, αλλά και ο μηχανισμός αυτόματης δημοσιονομικής προσαρμογής - ο λεγόμενος «κόφτης».

Παππάς: Η παρένθεση που ονειρεύεται η ΝΔ θα είναι οχταετίας

Παρένθεση οχταετίας, θα είναι η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είπε ο Νίκος Παππάς από το βήμα της Βουλής, κάνοντας επίθεση στη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά προσωπικά.

«Συστήνουμε στην ΝΔ να ξυπνήσει, να σοβαρευτεί και να συντονιστεί με την πραγματικότητα γιατί η παρένθεση που ονειρεύεται θα είναι παρένθεση οκταετίας» είπε ο υπουργός Επικρατείας και στη συνέχεια επιτέθηκε στον πρώην πρωθυπουργό.

«Βγήκε ο κ. Σαμαράς να πει ότι οι Έλληνες πρέπει να θυμηθούν πως ήταν τον Νοέμβριο του 2014 και πώς σήμερα. Από ποιους όμως ζήτησε να θυμηθούν; Από τους αγρότες που πήραν ενισχύσεις σήμερα πάνω από 2 δισ. ευρώ και η μέγιστη πλειοψηφία ευνοείται από το φορολογικό και ασφαλιστικό; Από τους μαγαζάτορες; Από τους συνταξιούχους των οποίων τις επικουρικές τις πήγαινε ο κ. Σαμαράς για σφαγιασμό και εμείς αποτρέψαμε; Να θυμηθούν οι Έλληνες που έχουν την πρώτη τους κατοικία διασφαλισμένη; Να θυμηθούν τα 2 εκατ. ανασφάλιστων που σήμερα έχουν πλήρη πρόσβαση; Να θυμηθούν οι 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι που απολύονταν με υπογραφή Σαμαρά-Στουρνάρα και εμείς αποτρέψαμε», είπε ο κ. Παππάς.

Φωτίου: Από το 2017 το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

«Έχουμε δεσμευτεί να το εφαρμόσουμε από την 1η Ιανουαρίου του 2017 σε όλη τη χώρα,το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», ανέφερε μιλώντας στην Ολομέλεια, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου παρουσιάζοντας την τροπολογία που έχει συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο για την έναρξη της εφαρμογής του προγράμματος.

«Η εμπειρία που αποκτήσαμε από την πιλοτική εφαρμογή του σε 13 δήμους της χώρας, μας δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε την καθολική εφαρμογή του σε όλη τη χώρα από τη 1η Ιανουαρίου 2017. Θα αφορά περί τους 700.000 ανθρώπους και το κόστος της καθολικής εφαρμογής του υπολογίζεται σε 800 εκατ. με 900 εκατ. ευρώ», ανέφερε η κ. Φωτίου.

Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης συνιστά ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικών παρεμβάσεων, που θεμελιώνονται σε τρεις πυλώνες και αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και στην ενεργό συμμετοχή των ωφελούμενων στον κοινωνικοοικονομικό ιστό της χώρας.

Σταμάτης: Ο Μητσοτάκης θα γίνει πρωθυπουργός την άνοιξη του 2017

Μία φράση του Δημήτρη Σταμάτη, από το βήμα της Βουλής, άφησε εμβρόντητους τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Σταμάτης, στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια, ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γίνει πρωθυπουργός την άνοιξη του 2017. Με αυτό τον τρόπο απάντησε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος χθες είπε στη Βουλή ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα ανατρέψει τον Κυριάκο Μητσοτάκη πριν προλάβει να γίνει πρωθυπουργός.

Το ενδιαφέρον στη δήλωση είναι ότι ενώ η ΝΔ ζητά εκλογές τώρα, ο κ. Σταμάτης έδωσε «παράταση» ενός έτους στην πρωθυπουργία Τσίπρα, προβλέποντας ότι οι εκλογές θα γίνουν σε έναν χρόνο, με αποτέλεσμα οι βουλευτές του κόμματος να κοιτούν... δεξιά και αριστερά εμβρόντητοι μόλις τον άκουσαν.

Πηγή: kathimerini.gr - iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News