default-image

Άριστος μαθητής μηδενίστηκε λόγω κινητού

Κρήτη
Άριστος μαθητής μηδενίστηκε λόγω κινητού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη προσοχή στα κινητά πρέπει να δείχνουν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς ανά πάσα στιγμή ελλοχεύει ο κίνδυνος μηδενισμού του γραπτού, ακόμα και στις περιπτώσεις που το κινητό τηλέφωνο είναι κλειστό.

Κάπως έτσι την είχε πατήσει πριν 3-4 χρόνια στην Κρήτη, ένας άριστος μαθητής, ο οποίος μάλιστα ήταν και γιος εκπαιδευτικού. Ο υποψήφιος μπήκε στο εξεταστικό κέντρο αφηρημένος, χωρίς παραδώσει το κινητό του τηλέφωνο, ως όφειλε. Όταν, όμως, έγινε αντιληπτός, ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία, χωρίς εξαιρέσεις...

Το γραπτό του μαθητή μηδενίστηκε. Κι ενώ κάποιος θα περίμενε το παιδί να ξαναδώσει εξετάσεις για να εισαχθεί στη σχολή που επιθυμεί, τελικά αυτό δεν έγινε. Είχε γράψει τόσο καλά στα υπόλοιπα μαθήματα, που πέρασε αν όχι στο τμήμα της πρώτης του επιλογής, πάντως σε μια καλή σχολή που ήθελε να φοιτήσει.

Αυταπόδεικτα, λοιπόν, προκύπτει πως ο συγκεκριμένος μαθητής δεν είχε το κινητό μαζί του στο εξεταστικό κέντρο για "να κλέψει". Ήταν διαβασμένος και μάλιστα καλά. Ωστόσο, η κακή συνήθεια που έχουν οι νέοι να "είναι κολλημένοι" με το κινητό τους, στις πανελλήνιες εξετάσεις στοιχίζει ακριβά. Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνει, εξάλλου, αμετάκλητη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα.

Σε επίπεδο Κρήτης, κατά τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, που βρίσκονται σε εξέλιξη, έχει καταγραφεί μόνο ένα κρούσμα μηδενισμού γραπτού, εξαιτίας κινητού. Ο "άτυχος" μαθητής προέρχεται από λύκειο του Νομού Λασιθίου.

Ρεπορτάζ: Ελένη Σταυρουλάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News