Ειδήσεις

Καμμένη γη άφησε πίσω της η φωτιά στα Αφράτα Κισάμου

Δεκαπέντε στρέμματα δασικής έκτασης έκαψε η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου 21 Μαΐου στα Αφράτα Κισσάμου. Στις 9:10 το απόγευμα του Σαββάτου οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούσαν στην περιοχή κατάφεραν να θέσουν τη φωτιά υπό πλήρη έλεγχο.

Παρόλα αυτά, παρέμειναν στην περιοχή καθόλη τη διάρκεια της νύχτας για επαγρύπνηση και τυχόν αναζοπυρώσεις, όπως επισημαίνουν στο neakriti.gr πηγές της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Κρήτης. Τελικά σήμερα στις 8 το πρωί αποχώρησαν από το σημείο.

Το χρονικό της καταστροφικής πυρκαγιάς

Στις φλόγες τυλίχθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου η περιοχή Αφράτα Κισάμου στα Χανιά, προκαλώντας ανησυχία. Λίγο μετά τις 6  το απόγευμα του Σαββάτου, τέθηκε υπό μερικό έλεγχο με την Πυροσβεστική να καταφέρνει την αντιστροφή μιας δύσκολης ομολογουμένως κατάστασης. Αποτέλεσμα της πυρκαγιάς ήταν η καταστροφή περίπου 15 στρεμμάτων δασικής έκτασης στην περιοχή.

10 πυροσβέστες με 4 οχήματα έσπευσαν στο σημείο σε μια προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς, με αντίπαλο τους ανέμους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του neakriti.gr ακόμα μια φωτιά ξέσπασε στην περιοχή της Ιεράπετρας, ευτυχώς όμως μικρής έκτασης η οποία αντιμετωπίστηκε άμεσα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα υπό έλεγχο τέθηκε φωτιά στο Ρουσσοσπίτι του Ρεθύμνου.

Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης - Φιλία Σαριδάκη

Σχόλια