default-image

Με ένσταση αντισυνταγματικότητας η συζήτηση στη Βουλή

Ελλάδα
Με ένσταση αντισυνταγματικότητας η συζήτηση στη Βουλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άνοιξε στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου με επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων,με ένσταση αντισυνταγματικότητας που έχει εγείρει ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος .

Η ένσταση αναμένεται να απορριφθεί από την κυβερνητική πλειοψηφία και ακολουθήσουν οι ομιλίες των εισηγητών των κομμάτων ενώ η συζήτηση θα συνεχιστεί μέχρι αργά το βράδυ.

Το λόγο παίρνουν  σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης και το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αναγκαία και χρήσιμη χαρακτηρίζει την ακρόαση της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος,προκειμένου να εκφράσει τις απόψεις της για το πολυνομοσχέδιο, αναφέρει ο πρόεδρος της Ολομέλειας και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής σε επιστολή του προς τον προεδρεύοντα των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών(Βουλή).

Η ακρόαση είναι αναγκαία, υπογραμμίζει ο κ. Αλεξανδρής, καθώς το πολυνομοσχέδιο θέτει πλήθος ζητημάτων που θίγουν τον πυρήνα του κράτους δικαίου και του Συντάγματος.

Η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου ολοκληρώνεται την Κυριακή με την ψήφιση του ενώ θα προηγηθούν οι ομιλίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των άλλων πολιτικών αρχηγών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News