Ειδήσεις

ΦΡΙΚΗ : Οι πρώτες εικόνες από συντρίμμια της μοιραίας πτήσης

«Φως» στο μυστήριο του αεροσκάφους της Egyptair που χάθηκε νότια της Καρπάθου επιχειρούν να ρίξουν οι ειδικοί ενώ συνεχώς δημοσιεύονται νέες πληροφορίες για τις εκτιμήσεις που υπάρχουν για τα αίτια της τραγωδίας.Mάλιστα το γύρο του κόσμου κάνουν οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια του αεροσκάφους που προκαλούν φρίκη...

Σύμφωνα με έναν ειδικό σε θέματα αεροναυπηγικής ο οποίος μίλησε στην Deutsche Well το βράδυ της Παρασκευής, λίγα λεπτά πριν το τέλος, στο Airbus σήμανε συναγερμός!

Φωτιά στο αεροσκάφος

Επικαλούμενος τα στοιχεία που κατέγραψε το σύστημα επικοινωνίας αεροσκαφών ACARS (Aircraft Communication Adressing and Reporting System), υπήρξε καπνός στην τουαλέτα του Airbus και στη συνέχεια στο μέρος όπου βρίσκονται όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα του αεροσκάφους.

«Υπήρξε φωτιά στο αεροσκάφος. Το σύστημα έστειλε ξεκάθαρα μηνύματα. Εντοπίστηκε καπνός σε μια από τις τουαλέτες και ένα λεπτό αργότερα υπήρξε φωτιά στο avionics compartment, εκεί όπου βρίσκονται όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα. Μετά από δύο λεπτά έπεσαν οι λειτουργίες του αεροπλάνου», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας μάλιστα ότι περίμενε πως οι αιγυπτιακές αρχές θα είχαν αποκτήσει και δώσει στη δημοσιότητα νωρίτερα αυτές τις πληροφορίες.

Τρία ακόμη μηνύματα που καταγράφηκαν σύμφωνα με το protothema.gr το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε, δείχνουν ότι υπήρξε πρόβλημα στους αισθητήρες κάποιων παραθύρων, γεγονός που ίσως υποδεικνύει απότομη αύξηση θερμοκρασίας, ενώ τα τελευταία μηνύματα που καταγράφηκαν αποκαλύπτουν ότι υπήρξε κάποιο σοβαρό πρόβλημα στα συστήματα ελέγχου πτήσης.

Μακάβρια ευρήματα

Εν τω μεταξύ μακάβρια ευρήματα εντοπίστηκαν το πρωί της Παρασκευής καθώς σε απόσταση 5 μιλίων από το σημείο όπου χάθηκε το στίγμα του Airbus A320 βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη, μια βαλίτσα και ένα κάθισμα.

Στις έρευνες συμμετέχει και το Καστέλι

Υπενθυμίζεται ότι στις έρευνες που γίνονται για τον εντοπισμό του αεροσκάφους συμμετέχει και το Καστέλλι καθώς στην 133 Σμηναρχία μάχης έχει σημάνει συναγερμός. Διαρκώς απογειώνονται c-130 ενώ και ο ανεφοδιασμός των αεροσκαφών γίνεται με βάση το Καστέλι.

Λίγο πριν την απογείωση.

Λίγο πριν την απογείωση.

Τρομοκρατική επίθεση;Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε πως οι ΗΠΑ δεν έχουν στοιχεία που θα μπορούσαν να προκρίνουν το ενδεχόμενο δυστυχήματος ή τρομοκρατικής επίθεσης.«Δεν έχουμε κάποια πληροφορία που να υποστηρίζει κάποια συγκεκριμένη αιτία» σημείωσε. Kαι ο ΥΠΕΞ, Ζαν-Μαρκ Ερό, επανέλαβε  ότι κανένα σενάριο δεν έχει προβάδισμα.

Σχόλια