Ειδήσεις

Τρεις πυρόπληκτοι βοήθησαν άλλους με μεγαλύτερες ανάγκες

Συνεδρίασε το βράδυ της Πέμπτης 19 Μαΐου η επταμελής επιτροπή αλληλεγγύης που έχει δημιουργηθεί για τη βοήθεια των πυρόπληκτων οικογενειών της Ιεράπετρας. Σε τρεις περιπτώσεις οι δικαιούχοι αρνήθηκαν τα χρήματα της βοήθειας προκειμένου να δοθούν σε οικογένειες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, όπως ανέφεραν.

Σκοπός της επιτροπής είναι να κρίνει τις αιτήσεις που έχουν γίνει από πυρόπληκτες οικογένειες και να αποφασίσει με διάφορα κριτήρια το πως θα μοιραστούν τα λεφτά που μαζεύτηκαν από το υστέρημα όλης της Ιεράπετρας στους κουμπαράδες αλληλεγγύης.

Όπως ανέφερε ο κ. Πανταζής, το συνολικό ποσό που μαζεύτηκε είναι 24.560 ευρώ με τα 5.290 να έχουν ήδη δοθεί μετά από ανάλογη συνεδρίαση που είχε προηγηθεί.

Από Δευτέρα 36 δικαιούχοι, ανάμεσά τους και κάποιοι που είχαν πάρει χρήματα και την πρώτη φορά, θα μοιραστούν τα υπόλοιπα 19.270 ευρώ σε διαφορετικές δόσεις (1.800, 1.200 600, 500 κλπ) ανάλογα με τα κριτήρια που είχαν προαποφασιστεί. Ο κ. Πανταζής είπε πως τα ονόματα δεν δίνονται στη δημοσιότητα όμως υπάρχουν τα πρακτικά για όποιον θέλει να επιβεβαιώσει ότι τα ποσά δίνονται με τον σωστό τρόπο.

Από την επόμενη Δευτέρα οι δικαιούχοι θα μπορούν να πηγαίνουν στον ΤΟΕΒ με την ταυτότητά τους και να εισπράττουν το ποσό.

Όπως τόνισε ο κ. Πανταζής, υπήρξαν και τρεις περιπτώσεις ανθρώπων που δεν δέχτηκαν τα λεφτά με σκοπό να δοθούν σε οικογένειες που είχαν μεγαλύτερη ανάγκη, και πως βέβαια τα ποσά που δίνονται έτσι δεν επαρκούν σε καμία περίπτωση για τις ζημιές που έχουν γίνει είναι όμως η βοήθεια της Ιεράπετρας μετά την μεγάλη πυρκαγιά.

Για το αίτημα του Δήμου ανέφερε πως έχουν γίνει όλα όσα χρειάζονται και μένει η βούληση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για να κηρυχθεί ως πυρόπληκτη.

Σχόλια