default-image

Τα Φτερά των Αγγέλων της Χριστιανικής Τέχνης στην Αγία Αικατερίνη

Life
Τα Φτερά των Αγγέλων της Χριστιανικής Τέχνης στην Αγία Αικατερίνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με σκοπό την καλλιέργεια της δημιουργικότητας των παιδιών και τη γενικότερη επαφή τους με τον κόσμο των Εικαστικών Τεχνών, πραγματοποιήθηκε ανοικτό παιδικό εργαστήρι τέχνης για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας στους χώρους του Μουσείου Χριστιανικής Τέχνης «Αγία Αικατερίνη Σιναϊτών», την Τετάρτη 18 Μαΐου, Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Το καλλιτεχνικό εργαστήρι, που επιμελήθηκε η βραβευμένη από την επίσημη επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων (BOCOG) εικαστικός κ. Χρύσα Βαθιανάκη, με θέμα «Τα Φτερά των Αγγέλων της Χριστιανικής Τέχνης» σκοπό είχε  την εξοικείωση των παιδιών τόσο με τις παλιότερες όσο και με τις πιο σύγχρονες μορφές Τέχνης. Μέσα από τους σπουδαίους εκπροσώπους της Κρητικής Σχολής αγιογραφίας, Άγγελου Ακοτάντου και Μιχαήλ Δαμασκηνού, τα παιδιά ανακάλυψαν τις μορφές και τα φτερουγίσματα των αγγέλων,  τα οποία με ελευθερία  απέδωσαν στο χαρτί.

Το παιδικό  εργαστήρι συνδιοργανώθηκε με την  Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ηρακλείου, (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, ΚΔΑΠ Ηρακλείου).

Το Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης «Αγία Αικατερίνη Σιναϊτών» στεγάζεται στον ναό της Αγίας Αικατερίνης των Σιναϊτών, στην πλατεία Αγίας Αικατερίνης στο Ηράκλειο (τηλ. 2810336316). Οι συλλογές του Μουσείου αποτελούνται από εικόνες και δείγματα τοιχογραφιών, λιθογλυπτικής, ξυλογλυπτικής, μεταβυζαντινής μεταλλοτεχνίας και μικροτεχνίας, νομισμάτων, λατρευτικών αντικειμένων, αμφίων, κεντητικής, χειρογράφων και παλαιτύπων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News