Ειδήσεις

Σύσκεψη για τους 30 νεκρούς

Πριν το τέλος Μαΐου η Κρήτη μετρά ήδη 30 νεκρούς σε τροχαία. Υπάρχουν, όμως, και άλλα θύματα: Βαριά τραυματίες, ακρωτηριασμένοι, παράλυτοι, άνθρωποι που χαροπαλεύουν στα κρεβάτια των Εντατικών. Και όλα αυτά, ενώ η καλοκαιρινή σεζόν με τα αυξημένα τροχαία, βρίσκεται ακόμα στην αρχή της.

Το γεγονός προβληματίζει τους αρμόδιους που συγκαλούν σύσκεψη εργασίας για την πρόληψη των τροχαίωντην ερχόμενη Τρίτη 24 Μαΐου, στις 11 το πρωί, στις νέες εγκαταστάσεις της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης, στο ΙΚΑ Εσταυρωμένου.

Στη σύσκεψη έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν ο περιφερειάρχης Κρήτης, οι αντιπεριφερειάρχες Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης, ο διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου, οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων Κρήτης, ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Κρήτης, ο υπεύθυνος Εργαστηρίου Υγείας & Οδικής Ασφάλειας - Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας ΣΕΥΠ του ΤΕΙ Κρήτης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρωγής & Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων Κρήτης "Άγιος Χριστόφορος" και ο πρόεδρος του Συλλόγου για την Πρόληψη Τροχαίων Ατυχημάτων ΕΣΥΠΡΟΤΑ. Η πρωτοβουλία της συνάντησης ανήκει στη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.

Σχόλια