Ειδήσεις

Αλυσιδωτές "εκρήξεις" για τα Ενετικά τείχη

Ακόμη πιο ισχυρές είναι οι "εκρήξεις" οργής με φόντο το μάστερ πλαν των ενετικών τειχών και την εισήγηση της τοπικής Εφορίας Αρχαιοτήτων προς το ΚΑΣ για την έξωση αθλητικών εγκαταστάσεων και κτισμάτων από τα τείχη.

Η Αριστέα Πλεύρη περνά στην αντεπίθεση, λίγες ώρες μετά τη δήλωση βόμβα της προϊσταμένης της εφορίας αρχαιοτήτων Βασιλικής Συθιακάκη, η οποία πέταξε το μπαλάκι των ευθυνών στον δήμο, λέγοντας ότι υπάρχουν αποφάσεις του 1985 που θα έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί, τονίζοντας μάλιστα ότι ο δήμος γνώριζε τις αντιρρήσεις της Αρχαιολογίας, κάτι όμως που διαψεύδει κατηγορηματικά η αντιδήμαρχος.

Σύμφωνα με την Αριστέα Πλεύρη, ούτε στις συσκέψεις στο Ηράκλειο ούτε στις συναντήσεις στην Αθήνα, δεν εκφράστηκαν οι επίμαχες θέσεις της εφορίας Αρχαιοτήτων οι οποίες άναψαν εκ των υστέρων φωτιά μέσω της εισήγησης στο ΚΑΣ και αφού είχε κατατεθεί το μάστερ πλαν στο υπουργείο, από το περασμένο Αύγουστο.

Την ανάγκη εξεύρεσης ρεαλιστικών λύσεων με σεβασμό στα μνημεία και όχι τα μνημεία να κλειστούν σε μια γυάλα, τονίζει η Αριστέα Πλεύρη η οποία παράλληλα δηλώνει ότι οι επίμαχες θέσεις της Αρχαιολογίας δεν πρέπει να αποτελέσουν εμπόδιο για τη μη παραχώρηση της χρήσης των τειχών στον δήμο Ηρακλείου.

Πάντως για τη κόντρα που έχει ξεσπάσει αλλά και για το έντονο παρασκήνιο ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αναστασάκης, κρατά κλειστά προς το παρόν τα χαρτιά του, εμμένοντας στις αρχικές του δηλώσεις.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Σχόλια