Ειδήσεις

Τεράστια κινητοποίηση για τη βιβλιοθήκη της μονάδας τεχνητού νεφρού

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η κινητοποίηση για τον εξοπλισμό μιας βιβλιοθήκης στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Βενιζελείου!

Άνθρωποι από κάθε γωνιά της χώρας αλλά και από το εξωτερικό, επικοινωνούν με τη Μονάδα προκειμένου να προσφέρουν ένα βιβλίο που θα κάνει το χρόνο στην αιμοκάθαρση να κυλάει καλύτερα και ποιοτικότερα!

Η ιδέα

Όλα ξεκίνησαν από μια ιδέα του γιατρού της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, κ. Δ. Ξυδάκη που αποφάσισε να δημιουργήσει μια δανειστική βιβλιοθήκη στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

«Ως γνωστόν, οι ασθενείς της μονάδας μας είναι αιμοκαθαρόμενοι που αναγκάζονται να  βρίσκονται τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα στην Μονάδα για πολλές ώρες. Με προβλημάτισε το πώς θα μπορούσαμε να κάνουμε αυτό τον χρόνο να περνά ποιο εύκολα και ποιοτικά κι έτσι μου ήρθε η ιδέα»,  είχε πει ο κ. Ξυδάκης μιλώντας στο Ράδιο984, εξηγώντας  το σκεπτικό της ιδέας του.

Η κινητοποίηση

Ωστόσο, οι προσδοκίες τους όπως είπε δεν έφταναν σε καμία περίπτωση σ' αυτό που συνέβη μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος!

Άνθρωποι από κάθε γωνιά της χώρας μας αλλά και από το εξωτερικό, καλούν καθημερινά στη μονάδα προκειμένου να μάθουν πως θα αποστείλουν βιβλία.

«Από τη Φλώρινα, μέχρι το Μεγάλο Πεύκο. Από τη Σαντορίνη μέχρι την Αλεξανδρούπολη. Από την Αθήνα μέχρι τα Τρίκαλα και το Καρπενήσι και την Τρίπολη. Ως και από το Παρίσι επικοινώνησαν μαζί μας για να μας δηλώσουν τη στήριξή τους και να μάθουν το πως θα αποστείλουν βιβλία», μας είπε ο κ. Ξυδάκης

Οι ιστορίες πίσω από τους ανθρώπους

 Και βέβαια, οι Κρητικοί, στεκούμενοι  στο ύψος τους φτάνουν καθημερινά στη Μονάδα για να βάλουν στα ράφια της βιβλιοθήκης τα βιβλία τους!

«Ένα μικρό παιδί με τη μαμά του ήρθε πριν από λίγο κι έφερε τα βιβλία του για τη βιβλιοθήκη» λέει ο γιατρός  κι όπως μας εκμυστηρεύτηκε συγκινημένος του είπε «όταν μεγαλώσεις θα θυμάσαι πως σήμερα έκανες μια σπουδαία πράξη»!

Πίσω από κάθε προσφορά, άνθρωποι άλλοι επώνυμα κι άλλοι ανώνυμα, ο καθένας με τη δική του ιστορία.

«Μια κυρία από πόλη της κεντρικής Ελλάδας,, μεταμοσχευμένη η ίδια συγκινήθηκε μόλις διάβασε την είδηση και μας κάλεσε στη μονάδα για να μάθει πως θα στείλει βιβλία. Της είπα πως θα μπορούσε να ξεκινήσει κάτι αντίστοιχο στην πόλη της που επίσης διαθέτει μονάδα τεχνητού νεφρού. Ωστόσο εκείνη, επέμεινε πως μιας και η αφορμή ήταν η δική μας ιδέα πρέπει να στείλει τα βιβλία στο Βενιζέλειο», λέει ο κ. Ξυδάκης

Δεν υπάρχει χώρος

Στο μεταξύ, η τεράστια αυτή ανταπόκριση δημιουργεί άλλο θέμα: Χώρου! Γιατί, όπως μας εκμυστηρεύτηκε ο κ.Ξυδάκης η ντουλάπα που είχε υπόψη του να μετατρέψει σε βιβλιοθήκη δεν χωράει σε καμία περίπτωση την προσφορά του κόσμου!

Ακόμη και η εναλλακτική της μοιάζει πολύ μικρή για να χωρέσει το αποτέλεσμα της κινητοποίησης. Ωστόσο, φαίνεται πως τη λύση θα προσπαθήσει να τη δώσει η Ένωση Εργαζομένων «Βενιζέλειου» νοσοκομείου που στηρίζει από την αρχή την όλη προσπάθεια. Αλλά πάλι, αν χρειαστεί, για ένα τέτοιο σκοπό, μπορεί  να μπορούμε να βάλουμε «πλάτη» κι όλοι εμείς.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Καριωτάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια