default-image

Τιμές αρχηγού κράτους για την Παναγία Σουμελά

Ελλάδα
Τιμές αρχηγού κράτους για την Παναγία Σουμελά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο ΥΠΕΘΑ με τιμές Αρχηγού κράτους έφτασε η Εικόνα της Παναγίας Σουμελά, με τον Πάνο Καμμένο  να την υποδέχεται παρουσία των εκπροσώπων από τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Μάλιστα, στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι το κοινό θα μπορεί να την επισκεφθεί το επόμενο τριήμερο.

Συγκεκριμένα αναφέρεται:

"Με τη συμμετοχή και τη συνοδεία του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Βίτσα, του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, των Αξιωματικών, των Υπαξιωματικών, των ανδρών και των γυναικών των Ενόπλων Δυνάμεων, υποδεχόμεθα σήμερα, εδώ, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με ιδιαίτερο σεβασμό και συγκίνηση, την Υπέρμαχο Στρατηγό, την ιερά Εικόνα της Παναγίας Σουμελά, το σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων κ. Σαχινίδου, όλα τα ποντιακά σωματεία και όλους τους Έλληνες πολίτες, με τους οποίους σήμερα υποδεχόμαστε μαζί την ιερά Εικόνα.

Η παράδοση και η πίστη του λαού μας και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων έχει σφυρηλατήσει έναν άρρηκτο δεσμό με τη Θεοτόκο Παρθένο, αναδεικνύοντας έτσι τη διαχρονική σύζευξη δύο ακρογωνιαίων πόλων, του Έθνους και της Ορθοδοξίας.

Η μακρά ιστορία του Ελληνισμού και η συλλογική συνείδηση του λαού έχουν θέσει τις Ένοπλες Δυνάμεις υπό τη σκέπη της Υπερμάχου Στρατηγού, αναγορεύοντας με αυτό τον τρόπο την Παναγία προστάτιδα και αρωγό τους στον υπέρ βωμών και εστιών αγώνα.

Η ιερά Εικόνα της Παναγία Σουμελά έρχεται για να τονώσει την πίστη μας, να μας στηρίξει και να μας υπενθυμίσει τα θαυμαστά και μεγάλα που έγιναν στην ιστορική Μονή του Πόντου και συνεχίζονται να γίνονται σήμερα στην ομώνυμη Μονή στις πλαγιές του Βερμίου."

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News