Ειδήσεις

Απαγορεύουν το ηλεκτρονικό τσιγάρο στους δημόσιους χώρους

Τέλος εποχής για το ηλεκτρονικό τσιγάρο τουλάχιστον στους δημόσιους χώρους σύμφωνα με το προσχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η απαγόρευση του ατμίσματος στους δημόσιους χώρους και η ολοκληρωτική απαγόρευση κάθε είδους διαφήμισης και προώθησης του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Απόλυτα σύμφωνη με το θέμα αυτό είναι η επιμελήτρια Α΄ πανεπιστημιακής πνευμονολογικής κλινικής στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου ,υπέυθυνη του ιατρείου διακοπής καπνίσματος ,κ. Ιωάννα Μητρούσκα που  μιλώντας στο neakriti.gr υπογράμμισε μεταξύ άλλων ."Αναμφισβήτητα πρόκειται για μία πολύ σωστή απόφαση.Αρκεί να σας αναφέρω ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η Ευρωπαϊκή Πνευμονολογική Εταιρεία και η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία έχουν τοποθετηθεί  εδώ καιρό σε ότι αφορά το ηλεκτρονικό τσιγάρο και η θέση των παραπάνω οργανισμών είναι ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι μία άλλη μορφή καπνίσματος .Επομένως καλό θα είναι να το αντιμετωπίζουμε με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζουμε όλα τα προϊόντα καπνού."

Το Υπουργείο Υγείας δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του το προσχέδιο νόμου που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το ρυθμιστικό πλαίσιο για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.Το νομοσχέδιο έρχεται να μεταφράσει σε εθνικό δίκαιο την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2014/40 για τον καπνό, τα νέα προϊόντα καπνού και το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Χιλιάδες πρώην καπνιστές έχουν επιλέξει τη λύση του ηλεκτρονικού τσιγάρου ώστε να μειώσουν τις επιπτώσεις του τσιγάρου στην υγεία και έως σήμερα τουλάχιστον 16 χώρες έχουν επιβάλει πλήρη απαγόρευση των ηλεκτρονικών τσιγάρων, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παραδέχεται ότι δεν υπάρχουν επαρκείς πληροφορίες μέχρι στιγμής σχετικά με τις επιπτώσεις στην υγεία, που προκαλούνται από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Μια ιδιαίτερα ανησυχητική αποκάλυψη έκανε το Συμβούλιο Υγείας και Καπνίσματος στο Χονγκ Κονγκ, το οποίο υποστηρίζει μέσω μιας έρευνας πως τα ηλεκτρονικά τσιγάρα εμπεριέχουν ένα εκατομμύριο περισσότερες καρκινογόνες ουσίες από τον μολυσμένο αέρα. Μετά από τη διεξαγωγή της έρευνας το Συμβούλιο ζητά την πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας των ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Ρεπορτάζ:Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια