Ειδήσεις

Υποψήφια δίνει την ίδια μέρα σε Ηράκλειο και Αθήνα

Ο φετινός εξεταστικός μαραθώνιος των πανελλαδικών εξετάσεων κάποιες φορές προκαλεί μπερδέματα. Έχει συμβεί φέτος στο Ηράκλειο για κάποιους υποψηφίους να συμπίπτει η ημερομηνία εξέτασης ενός ειδικού μαθήματος, με την ημερομηνία εξέτασης μαθήματος στις ενδοσχολικές εξετάσεις.

Δηλαδή ουσιαστικά κλήθηκε η ίδια υποψήφια να βρεθεί την ίδια ημέρα στο Ηράκλειο για να δώσει ενδοσχολικό μάθημα και στην Αθήνα για να δώσει ειδικό μάθημα.

Στις περιπτώσεις αυτές, με δεδομένο ότι τα πανελλαδικώς δε μπορούν να αλλάξουν ημέρα εξέτασης, θα πρέπει τα σχολεία να διευκολύνουν τους υποψήφιους. Αυτό αναφέρει ο  προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε. Κρήτης Γιώργος Περικλειδάκης, ο οποίος εγκαίρως είχε ενημερωθεί για το θέμα.

Ο ίδιος προτείνει αν είναι εφικτό να αλλάξει η ημερομηνία εξέτασης του ενδοσχολικού μαθήματος για όλη τη γ' τάξη του σχολείου και αν δεν είναι να δώσει το ενδοσχολικό μάθημα το παιδί έστω και μεμονωμένα. Ωστόσο, όπως σημειώνει, μιλάμε για πολύ λίγες περιπτώσεις σε επίπεδο Κρήτης.  

Ρεπορτάζ: Ελένη Σταυρουλάκη

Σχόλια