Ειδήσεις

Η χωματερή και οι καπνοί που πνίγουν το σχολείο

Μπάζα,ογκώδη αντικείμενα,σακούλες από σκουπίδια και μία αποπνικτική ατμόσφαιρα εξαιτίας της δυσοσμίας και των καπνών που αναδύονται το σκηνικό της αυτοσχέδιας  χωματερής που βρίσκεται σε περιοχή κοντά στις Κάτω Ασίτες.

Ένας χώρος που εγκυμονεί κινδύνους όχι μόνο για τους κατοίκους του χωριού αλλά κυρίως για την υγεία των μικρών παιδιών καθώς η μικρή αυτή χωματερή απέχει λίγα μόλις μέτρα από το δημοτικό σχολείο.

Αναγνώστης- κάτοικος της περιοχής προχωράει σε καταγγελία ,περιγράφοντας με γλαφυρό τρόπο την κατάσταση που επικρατεί εκεί και καλώντας τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους .

"Συγκεκριμένα πριν την είσοδο του χωριού υπάρχει αυτός εδώ ο χώρος-χωματερή όπου κάτοικοι πετούν μπάζα, ογκώδη αντικείμενα που δεν χωρούν στους κάδους και σακούλες και τσουβάλια με σκουπίδια.

Στο χώρο υπάρχει υποτυπώδης περίφραξη και τσιμεντένια ταράτσα άρα δεν είναι απλά ένα χωράφι αλλά μια οργανωμένη (από το Δήμο Ηρακλείου) χωματερή.

Όπως βλέπετε η διαχείριση που κάνει ο δήμος είναι η "σύγχρονη και οικολογική" καύση τους αντί να τα μαζέψει μια και καλή και να κλείσει το χώρο αυτό. 

Δεν μπορείτε βέβαια να δείτε καλά τους καπνούς και την κατεύθυνσή τους αλλά σας πληροφορώ ότι καταλήγουν στο χωριό με τις όποιες συνέπειες έχει αυτό για τους κατοίκους. (Το Δημοτικό Σχολείο του χωριού απέχει 300 μέτρα από εκεί).

Επιπλέον η μία πλευρά της χωματερής συνορεύει με ποταμάκι όπου καταλήγουν οι στάχτες και τα υλικά που δεν καίγονται. Φυσικά δεν πάνε μόνα τους αλλά με τη βοήθεια εκσκαφικού μηχανήματος ιδιώτη (με ποιου την εντολή??). Έπειτα συνεχίζουν το δρόμο τους προς την πόλη του Ηρακλείου μέσω του νερού.

Άραγε ο Δήμαρχος και οι διάφοροι σύμβουλοι που έχουν έρθει τόσες φορές για επίσκεψη, δεν έχουν προσέξει αυτή την κατάσταση; 

Πώς έχει σκοπό να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα και για πόσο καιρό θα επιτρέπει τη λειτουργία της χωματερής;

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία που απαγορεύει τις αγροτικές φωτιές αυτήν την περίοδο, είναι ενήμερη για την κατάσταση και αν ναι πώς επιτρέπει τι φωτιές σε χώρο που συνορεύει με πλατάνους και πεύκα;

Οι τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή και τα διάφορα καταλύματά της, πώς σχολιάζουν αυτό το γεγονός άραγε;"

Σχόλια