default-image

Egyptair: Εντόπισαν ανθρώπινα μέλη-Από το Καστέλι οι έρευνες

Κόσμος
Egyptair: Εντόπισαν ανθρώπινα μέλη-Από το Καστέλι οι έρευνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μακάβρια ευρήματα εντοπίζουν από το πρωί της Παρασκευής όσοι μετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του μοιραίου αεροσκάφους Α320 της Egyptair που εξαφανίστηκε την Πέμπτη νότια της Καρπάθου.

Πληροφορίες από το ελληνικό υπουργείο Άμυνας που επικαλείται ενημέρωση από τις αιγυπτιακές αρχές, αναφέρουν ότι σε απόσταση 5 μιλίων από το σημείο όπου χάθηκε το στίγμα του Airbus A320 βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη, μια βαλίτσα και ένα κάθισμα.

Ο αιγυπτιακός στρατός βρήκε 290 χλμ. βόρεια της Αλεξάνδρειας κομμάτια από συντρίμμια του αεροσκάφους , μετέδωσε η κρατική αιγυπτιακή τηλεόραση.

Το Πολεμικό Ναυτικό της Αιγύπτου "χτενίζει" την περιοχή για να βρει το μαύρο κουτί του αεροπλάνου Α320 της Egyptair.

Επιβεβαιώνει τα ευρήματα η Αιγυπτιακή Πολιτική Αεροπορία - Δεν υπάρχουν επιζώντες

Το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου επιβεβαίωσε ότι το πολεμικό ναυτικό της χώρας εντόπισε ανθρώπινα μέλη που πιστεύεται ότι ανήκουν στους επιβαίνοντες στο αεροσκάφος της EgyptAir το οποίο συνετρίβη στη Μεσόγειο, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

«Το πολεμικό ναυτικό της Αιγύπτου μπόρεσε να ανασύρει επιπλέον συντρίμμια του αεροσκάφους, ορισμένα από τα προσωπικά αντικείμενα των επιβατών, ανθρώπινα μέλη και καθίσματα του αεροσκάφους. Η έρευνα συνεχίζεται» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Εξάλλου, ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου Σαρίφ Φατί διέψευσε τις φήμες ότι ενδέχεται να υπάρχουν επιζώντες από την συντριβή του Airbus A320.

«Δεν έχουμε εντοπίσει επιζώντες… Οποιοσδήποτε διαδίδει φήμες ή άλλα σενάρια σχετικά με αυτήν την τραγωδία απλά παίζει με τα συναισθήματα των ανθρώπων» δήλωσε ο Φατί σε μια συνάντηση με τους συγγενείς των θυμάτων σε ένα ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο του Καΐρου.

Βίντεο από τις έρευνες

Ανοιχτά όλα τα σενάρια

Πάντως μέχρι στιγμής σενάριο τρομοκρατικής πράξης δεν μπορεί ακόμη να αποκλειστεί ενώ συνεχίζονται οι έρευνες αναζήτησης του αεροσκάφους της EgyptAir που έπεσε μεταξύ Κρήτης και Αιγύπτου, με το χώρο της έρευνας να διευρύνεται χωρίς ακόμη να έχει βρεθεί κανένα επιβεβαιωμένο ίχνος ή επιπλέον στοιχείο, παρά τη σύγχυση που είχε επικρατήσει περί υποτιθέμενου εντοπισμού συντριμμιών.

Το σενάριο τρομοκρατίας παραμένει πιθανό ενδεχόμενο. Ελλείψει στοιχείων, καμία πλευρά δεν μπορεί να το αποκλείσει: Η ευρωπαϊκή πλευρά περιορίζεται στο ότι όλα είναι ανοικτά, από την αιγυπτιακή πλευρά ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας αναγκάστηκε να δηλώσει ότι το Κάιρο θεωρεί «πιθανότερο» το σενάριο τρομοκρατίας από εκείνο του τεχνικού προβλήματος ενώ η ρωσική πλευρά πιθανολογεί ότι πρόκειται για τρομοκρατική πράξη.  

Στις έρευνες συμμετέχει και το Καστέλι

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα της Πέμπτης ελληνικό C130 που απογειώθηκε από την Αεροπορική Βάση του Καστελίου, μετέφερε στο Συντονιστικό Κέντρο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι στην ίδια ακριβώς περιοχή, όπου πετάει με άλλα αιγυπτιακά αεροσκάφη εντοπίζει ένα μεγάλο ασημί μεταλλικό αντικείμενο.

Λίγο πριν την απογείωση.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_fiolk01b/

Λίγο πριν την απογείωση.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_fiolk01b/

Τα «συντρίμμια» δεν ανήκουν στο αγνοούμενο Airbus

Μετά τις αναφορές και από την Αθήνα πως τα «συντρίμμια» που είχαν βρεθεί στη θάλασσα δεν ανήκουν στο αγνοούμενο Airbus, και ο αντιπρόεδρος της EgyptAir Αχμέντ Αντέλ αναγνώρισε τη νύχτα προς Παρασκευή ότι «δεν έχουν βρεθεί συντρίμμια». «Κάναμε λάθος» είπε, αποσύροντας την προηγούμενη θέση που είχε εκφράσει η εταιρεία περί εντοπισμού σωσιβίων.

H μοναδική νέα πληροφορία που έχει προκύψει προέρχεται από «συγκλίνουσε αναφορές» αμερικανών αξιωματούχων που επικαλείται το Reuters, σύμφωνα με τις οποίες η εξέταση εικόνων από δορυφόρους δεν έχει δώσει στοιχεία για έκρηξη στον αέρα.

Μετέχει στις έρευνες και η Ελλάδα

Στις έρευνες σύμφωνα με το in.gr συμμετέχουν μέσα από την Αίγυπτο, την Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Βρετανία, ενώ μέσα πρόκειται να στείλουν και οι ΗΠΑ. Επιπλέον, εμπορικά πλοία που βρίσκονται στην περιοχή συνδράμουν τις έρευνες.

Ο αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντελφατάχ αλ Σίσι διέταξε την εντατικοποίηση των ερευνών για τον εντοπισμό και την διερεύνηση των αιτίων της εξαφάνισης.

Παραμένουν άγνωστα τα αίτια

«Δεν υπάρχει κανένα στοχείο» για τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους της EgyptAir, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό.

«Εξετάζονται όλες οι υποθέσεις, αλλά καμία δεν υπερισχύει, διότι δεν έχουμε κανένα στοιχείο για τα αίτια», δήλωσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2, προσθέτοντας ότι θα συναντηθεί αύριο με τις οικογένειες των επιβατών και αξιωματούχους «για να τους μεταφέρει τις περισσότερες δυνατές πληροφορίες με απόλυτη διαφάνεια».

Τρεις γάλλοι ερευνητές και ένας τεχνικός εμεπιρογνώμονας της εταιρείας Airbus έφθασαν στο διεθνές αεροδρόμιο του Καΐρου σήμερα το πρωί για να συμμετάσχουν στις έρευνες για το αεροσκάφος της EgyptAir που εξαφανίσθηκε χθες, σύμφωνα με πηγές του αεροδρομίου της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

Η Γαλλία συμμετέχει στην επιτροπή έρευνας που έχει συστήσει η Αίγυπτος, ως η χώρα κατασκευής του αεροσκάφους και προέλευσης των 15 από τους 66 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News