default-image

Ποιός είναι πιο ζεστός μήνας και χρόνος όλων των εποχών;

Κόσμος
Ποιός είναι πιο ζεστός μήνας και χρόνος όλων των εποχών;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα ρεκόρ που θα πρέπει να ανησυχήσει έζησε ο πλανήτης σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των επιστημόνων. Ο περασμένος Απρίλιος ήταν ο πιο ζεστός που έχει καταγραφεί στον πλανήτη από το 1880, όταν άρχισαν να τηρούνται αρχεία των θερμοκρασιών, ανέφεραν σήμερα μετεωρολόγοι της αμερικανικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA).

Σύμφωνα με τη NOAA ο φετινός Απρίλιος ήταν ο δωδέκατος συνεχόμενος μήνας που σπάει ρεκόρ ανώτατης θερμοκρασίας, δηλαδή η πιο μακρά περίοδος στα χρονικά, γεγονός που υποδεικνύει ότι το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και της υπερθέρμανσης του πλανήτη επιταχύνεται.

Ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ καταγράφηκαν σχεδόν σε όλο τον πλανήτη τον περασμένο μήνα, αλλά ειδικά στη Ρωσία και στην Αλάσκα, όπου τα θερμόμετρα ξεπέρασαν τον μέσο όρο κατά τρεις βαθμούς ή και περισσότερο.Επίσης θερμοκρασίες υψηλότερες του φυσιολογικού καταγράφηκαν τον Απρίλιο στον βορειοανατολικό Καναδά και στο νότιο τμήμα της Λατινικής Αμερικής.

Το 2015 ήταν το πιο θερμό που έχει καταγραφεί ποτέ

Το έτος 2015 ήταν το πιο θερμό που έχει καταγραφεί ποτέ στην επιφάνεια της Γης, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ, που είχε σημειωθεί το 2014.

Τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2016, εξάλλου, ήταν οι πιο θερμοί που έχουν καταγραφεί στον πλανήτη εδώ και 136 χρόνια, ξεπερνώντας κατά 1,12 βαθμούς Κελσίου τον μέσο όρο των θερμοκρασιών του 20ού αιώνα.

Η μέση θερμοκρασία στην επιφάνεια του εδάφους και των ωκεανών ξεπέρασε τον Απρίλιο κατά 1,10° Κελσίου τον μέσο όρο του περασμένου αιώνα, που βρισκόταν στους 13,7°C, διευκρίνισε η NOAA.

Το θερμό ρεύμα του Ισημερινού Ελ Νίνιο, το οποίο επανεμφανίστηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό το 2015, συνέβαλε στην άνοδο-ρεκόρ των θερμοκρασιών. Αλλά η έντασή του άρχισε να μειώνεται, όπως είχε προβλεφθεί, τον Απρίλιο, σύμφωνα με τη NOAA, κάτι που προοιωνίζεται την εμφάνιση του ψυχρού ρεύματος Λα Νίνια στον Ειρηνικό κατά τη διάρκεια των πρώτων έξι μηνών του 2016.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News