Ειδήσεις

"Παρελθόν" το τένις, τα γηπέδα και η Βίγλα;

Χαρακτηριστικά "μπούμερανγκ", πλήττοντας το επιστημονικό κύρος των αρχαιολόγων, φαίνεται να παίρνει η πρόταση της Τοπικής Εφορίας Αρχαιοτήτων, για ισοπέδωση της γειτονιάς της Βίγλας και πλήρη απομάκρυνση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Εργοτέλη, του ΟΦΗ και του Ηρακλείου που γειτνιάζουν με τα τείχη.  

Διατηρητέα η Βίγλα

Η Εφορία βρίσκεται πλέον εκτεθειμένη,μετά την επίσημη θέση των επιστημονικών φορέων. Είναι ενδεικτικό ότι την Τετάρτη, ο επιστημονικός φορέας των αρχιτεκτόνων, εκθέτει τους αρχαιολόγους απλώς και μόνο με την υπενθύμιση Φύλλου της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως προηγούμενων ετών, σύμφωνα με το οποίο,εδώ και κοντά μία δεκαετία η περιοχή της Βίγλας έχει κριθεί διατηρητέα από το Υπ. Πολιτισμού, την οποία οι αρχαιολόγοι ζητούν να κατεδαφιστεί.    

Αλλαγές έγιναν στο γήπεδο Μαρτινέγκο

Όσο για την απομάκρυνση των αθλητικών εγκαταστάσεων που γειτνιάζουν με τα τείχη; Αναφορικά με το Μαρτινέγκο, ο δικηγόρος κ. Στειακάκης από μεριάς Εργοτέλη, υπενθυμίζει στην Εφορία Αρχαιοτήτων, ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις του σωματείου έχουν αναδημιουργηθεί κατόπιν εντολής του Υπ. Πολιτισμού εδώ και 12 χρόνια, όταν και αυτές πήραν το χαρακτήρα ολυμπιακού προπονητηρίου.

Το θέμα στον Υπουργό

Χαρακτηριστικό της τροπής που έχει πάρει το θέμα με τις ισοπεδωτικές αντιρρήσεις της εφορίας αρχαιοτήτων, το γεγονός ότι μέχρι και σύλλογοι αρχαιολόγων στο Ηράκλειο δεν θέλησαν να πάρουν επίσημε θέση.  Πάντως την Πέμπτη σύμφωνα με πληροφορίες,ο Β. Λαμπρινός μεταβαίνει ο ίδιος προσωπικά στο Υπ. Πολιτισμού, με σκοπό να πάρει απαντήσεις από το ανώτερο όργανο της τοπικής εφορίας αρχαιοτήτων, θέτοντας τις ενστάσεις του δήμου για τις παράλογες απαιτήσεις .  

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Κουμαντάκης

Σχόλια