default-image

Απίστευτη οδηγία προς τους Βρετανούς τουρίστες στην Κρήτη!

Κρήτη
Απίστευτη οδηγία προς τους Βρετανούς τουρίστες στην Κρήτη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας από τους κινδύνους που παραμονεύουν για τους νεαρούς Βρετανούς τουρίστες- οι οποίοι είναι κοινό μυστικό ότι έρχονται στην Κρήτη για να καταναλώσουν άφθονο αλκοόλ και να προχωρήσουν σε ακρότητες- επισημάνθηκαν στη διάρκεια εκδήλωσης με την παρουσία του Βρετανού πρέσβη Τζων Κίττμερ.

Σε ενημερωτική πινακίδα αναφερόταν "Προσέξτε τα μπαλκόνια…εάν δεν θέλετε να καταλήξετε με έναν τεράστιο λογαριασμό νοσοκομείου και δεν θέλετε να περάσετε εβδομάδες σε ένα νοσηλευτικό ίδρυμα". Προφανώς τα …ατυχήματα αποτελούν μια συχνή κατάληξη για τους μεθυσμένους Βρετανούς.

Σημαντικά δεδομένα παρουσιάστηκαν από το Βρετανό πρέσβη

Η εκστρατεία #Holidaywin 2016

Αυτή ήταν μόνο μια από τις πολλές παραμέτρους που αναφέρθηκαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στα Μάλια όπου αναλύθηκαν στοιχεία και παρουσιάστηκαν σημαντικά δεδομένα. Ο Βρετανός πρέσβης Τζων Κίττμερ παρουσίασε την εκστρατεία ενημέρωσης τουριστών #Holidaywin 2016 απευθυνόμενους στους νεαρούς Βρετανούς οι οποίοι επιλέγουν κυρίως τα Μάλια.

Αλκοόλ και ατυχήματα τα "αγκάθια"

Ο πρέσβης ανέφερε πως περίπου τα μισά από τα ατυχήματα των Βρετανών στην Ελλάδα αφορούν νέους τουρίστες και τα περισσότερα από αυτά σχετίζονται με την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, με την επικίνδυνη οδήγηση -π.χ. χωρίς κράνος- τονίζοντας ακόμη ότι κάποιοι συμπεριφέρονται με τρόπο που δεν θα ακολουθούσαν στη χώρα τους, ανάρμοστα ή και επιθετικά. Παράλληλα, υποστήριξε πως πολλά από αυτά τα περιστατικά, θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.

   Η εκστρατεία υπογράμμισε ο κ. Κίτμερ σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ , αποσκοπεί να ευαισθητοποιήσει, να προωθήσει την υπεύθυνη συμπεριφορά και τις υπεύθυνες επιλογές, να προειδοποιήσει για τις συνέπειες και να ενημερώσει για το πού πρέπει να απευθυνθούν, όταν υπάρξει πρόβλημα.

 Η ενημερωτική εκστρατεία της βρετανικής πρεσβείας, η οποία στηρίζεται από φορείς του τουρισμού στην Ελλάδα και στη Βρετανία, υπενθυμίζει στους νεαρούς Βρετανούς, που επιλέγουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους, ότι μπορούν να περάσουν καλά, να διασκεδάσουν και ταυτόχρονα να παραμένουν ασφαλείς και να συμπεριφέρονται υπεύθυνα στον τόπο που τους φιλοξενεί.

Βρετανός πρέσβης: Λατρεύω την Κρήτη

   Ο Βρετανός πρέσβης κατά την παρουσίαση τόνισε ότι λατρεύει την Κρήτη και πρόσθεσε: «χαίρομαι που βρίσκομαι πάλι στα Μάλια. Πρόκειται για την τρίτη μου επίσκεψη, από τον διορισμό μου ως πρέσβης, το 2013».

Στην εκδήλωση μίλησε και ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News