Ειδήσεις

Στην τελική ευθεία για την πρώτη αγροτική έκθεση Ιεράπετρας

Το Επιμελητήριο Λασιθίου και η αναπτυξιακή του εταιρία, συνδιοργανώνουν με το Δήμο Ιεράπετρας και την Περιφέρεια Κρήτης, την πρώτη αγροτική έκθεση Ιεράπετρας, στον τόπο όπου τα τελευταία 50 τουλάχιστον χρόνια, έχει αναπτυχθεί στο μέγιστο βαθμό η παραγωγή των πιστοποιημένων ποιοτικών πρώιμων κηπευτικών, με τα πιο σύγχρονα μέσα που διαθέτει η τεχνολογία.

Η πρώτη αγροτική έκθεση Ιεράπετρας, θα πραγματοποιηθεί στις 27, 28, και 29 Μαΐου στο χώρο του Μισεδάκειου Αθλητικού Κέντρου, δυτικά της πόλης της Ιεράπετρας στην επέκταση του νέου σχεδίου πόλης, απέναντι από τα Γενικά Λύκεια.  Η αγροτική έκθεση AgroExpo 2016 τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η ηγεσία του οποίου έχει κληθεί στην τελετή των εγκαινίων.

«Οι πληροφορίες που έχουμε λένε ότι, θα δώσει το "παρών" την Παρασκευή 27 Μαΐου στα εγκαίνια της έκθεσης, ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάρκος Μπόλαρης. Οργανωτικά έχουμε πάει πάρα πολύ καλά μέχρι στιγμής, καθώς έχουμε καταφέρει να προσελκύσουμε 42 μεγάλους εκθέτες, οι οποίοι έχουν κλείσει τα περίπτερα τους τα οποία θα αρχίσουν να στήνονται από την ερχόμενη Δευτέρα. Αν και είναι η πρώτη αγροτική έκθεση που οργανώνουμε στην Ιεράπετρα, πιστεύω ότι θα πάμε πάρα πολύ καλά και σε επισκεψιμότητα, καθώς έχουμε μηνύματα πως αυτό το τριήμερο της έκθεσης,  θα έρθουν αγρότες από ολόκληρη την Κρήτη στην Ιεράπετρα, για να δουν τα προϊόντα, τις υπηρεσίες  και τα μηχανήματα που θα εκθέσουν οι 42 εκθέτες», μας είπε ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Μανόλης Παπαδάκης.

Οι 42 εκθέτες που θα πάρουν μέρος απ' όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό στην 1η AgroExpo 2016 της Ιεράπετρας, δραστηριοποιούνται κατά κύριο λόγο στα  γεωργικά εφόδια, αγροτικά μηχανήματα, αυτοματισμούς, υδροπονικές καλλιέργειες, σπόρους, εξοπλισμούς, συστήματα άρδευσης, λιπάσματα,  ωφέλιμα έντομα, πλαστικά κάλυψης, αγροτικά προϊόντα και υπηρεσίες… Η αγροτική έκθεση έχει την υποστήριξη του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας, του Επαγγελματοβιοτεχνικού Συλλόγου, του Εμπορικού Συλλόγου και της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης.

«Στόχος της έκθεσης είναι η προβολή και η προώθηση του αγροτικών επιχειρήσεων, των επιχειρήσεων εξοπλισμού, εφοδίων, γεωργικών φυτοπροστατευτικών και λιπασμάτων, προϊόντων και υπηρεσιών, που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα, καθώς και η γενικότερη ενημέρωση των αγροτών σε φλέγοντα ζητήματα. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα οργανωθούν ειδικές ημερίδες και ομιλίες σε επιλεγμένες θεματικές ενότητες που αφορούν, στην αγροτική επιχειρηματικότητα και στις εξαγωγές, στις δυνατότητες επιδοτήσεων και χρηματοδοτήσεων από Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς πόρους, στα λογιστικά και φοροτεχνικά θέματα των αγροτικών επιχειρήσεων, στις νέες βιολογικές καλλιέργειες καθώς και στην οικοτεχνία. Απώτερος στόχος της συγκεκριμένης προσπάθειας είναι η τόνωση της τοπικής οικονομίας, η ενημέρωση και πληροφόρηση του αγροτικού κόσμου καθώς και η υποστήριξη των αγροτικών και εμπορικών επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας.

Καλούμε από το Επιμελητήριο Λασιθίου, όλους τους αγρότες της Κρήτης, να κλέψουν λίγες ώρες από τον πολύτιμο χρόνο τους και να μας τιμήσουν με την παρουσία τους, με την ελπίδα ότι, θα βρουν ενδιαφέρουσες ευκαιρίες εκσυγχρονισμού των αγροτικών τους επιχειρήσεων για να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί στην αδυσώπητη ελεύθερη αγορά», πρόσθεσε ο κ. Μανόλης Παπαδάκης.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

Σχόλια