default-image

Κανονικά το Pride Κρήτης στο Ρέθυμνο

Κρήτη
Κανονικά το Pride Κρήτης στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς εκτόνωση μέσω.. Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ βαίνει η κρίση ανάμεσα στο Δήμο Ρεθύμνου και τους εκπροσώπους του Pride Κρήτης ως προς τη φιλοξενία του στο Δημοτικό Κήπο.

Η λύση δόθηκε άτυπα χθες το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου το παρών έδωσαν εκπρόσωποι τόσο από το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, όσο και από το Pride Κρήτης, ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται για 2 αλληλένδετες διοργανώσεις.

Ο Δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, υποσχέθηκε ρητά ότι και το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί σε 2 βδομάδες, θα έχει στη διάθεσή του τον Δημοτικό Κήπο και κατ' επέκταση το Pride Κρήτης, αμέσως μετά τη Γιορτή Κρητικής Διατροφής με μοναδική δέσμευση το διήμερό του να μην ενέχει Κυριακή.

Θα πρέπει λοιπόν, στο αμέσως προσεχές διάστημα και πριν το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ να έχει ψηφισθεί ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Κήπου, έτσι ώστε να μην υπάρχουν πια σκιώδεις διαδικασίες και ασάφειες. Εξάλλου, ο Γιώργος Μαρινάκης, τόνισε ότι ο Δήμος δεν αποκλείει κανέναν και με κανένα κανονιστικό πλαίσιο από τη χρήση κοινόχρηστων χώρων, δε θέλησε ωστόσο να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση, όπως κλήθηκε, ζητώντας την επίδειξη εμπιστοσύνης.

Οι διαμαρτυρόμενοι μετά την παρέμβασή τους και τις ρητές δεσμεύσεις που έλαβαν, αποχώρησαν ειρηνικά και το Δημοτικό Συμβούλιο, συνέχισε τη συνεδρίαση του απρόσκοπτα.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News