Ειδήσεις

Όλα έτοιμα για την Πανορθόδοξη Σύνοδο 1000 χρόνια μετά

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία θα συγκληθεί στην Κρήτη τον προσεχή Ιούνιο, πραγματοποιήθηκε διευρυμένη Σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης, την Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016.

Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος ευχαρίστησε για την ανταπόκριση όλων στη Σύσκεψη αυτή και σημείωσε τη σπουδαιότητα του μεγάλου και ιστορικού γεγονότος τούτου, την τιμή αλλά και την ευθύνη για την Κρήτη, τονίζοντας την ανάγκη να συμπράξουμε όλοι μαζί για το άριστο αποτέλεσμα. Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης καλωσορίζοντας στην Περιφέρεια Κρήτης όλους τους συμμετέχοντες εξέφρασε τη χαρά του για την κοινή πορεία της προετοιμασίας του ιστορικού-θρησκευτικού γεγονότος και την αναγκαιότητα να συνεργαστούμε όλοι συντονισμένα, ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, για την Κρήτη, τη Χώρα μας, την Ελλάδα. Στο ίδιο πλαίσιο χαιρέτισε τη Σύσκεψη και ο Δήμαρχος Ηρακλείου, αναφερθείς στη μεγάλη σημασία του ιστορικού γεγονότος.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, μετέφερε σε όλους τις ευχές του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και εξέφρασε θερμές ευχαριστίες για την προθυμία και συμβολή όλων στην επιτυχία της διοργανώσεως του Γεγονότος. Στη συνέχεια αναφέρθηκε λεπτομερώς στο Πρόγραμμα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου και έδωσε απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματα.

Μεγάλη συμμετοχή Μέσων ενημέρωσης

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή για την Πανορθόδοξο πάνω από 400 Μέσα ενημέρωσης από όλο τον κόσμο με το BBC και το CNN να ξεχωρίζουν, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη αίγλη.?


Πρόκειται για ένα ιστορικό γεγονός καθώς αφορά όλη την Κρήτη που διεξάγεται για πρώτη φορά στο νησί μας μετά από σχεδόν 1.000 χρόνια.

?

Στη Σύσκεψη αυτή έλαβαν μέρος ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού κ. Ιώβ, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλειος Λαμπρινός με αρμοδίους Αντιδημάρχους, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, ο Διευθυντής Αστυνομικής Διευθύνσεως Ηρακλείου, ο Ανώτατος Διοικητής Φρουράς Ηρακλείου, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηρακλείου, ο Διοικητής 133 Σμηναρχίας Μάχης, ο Αερολιμενάρχης Ηρακλείου, εκπρόσωπος της Τροχαίας, εκπρόσωποι Φορέων και Υπηρεσιών, ομάδα κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και ομάδα συνεργατών του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Στη Σύσκεψη αυτή συμμετείχαν μέλη της Ειδικής Επιτροπής Αγίας και Μεγάλης Συνόδου του Υπουργείου Εξωτερικών (ΑΜΣΟΕ), υπό τον Ειδικό Γραμματέα Θρησκευτικής και Πολιτιστικής Διπλωματίας, Δρ. Ευστάθιο Λιανό - Λιάντη.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια