Ειδήσεις

Προσωρινή λύση για τα διπλώματα οδήγησης

Λύση 15 ημερών σχετικά με το επίμαχο θέμα των διπλωμάτων φαίνεται πως δίνει ο Περιφερειάρχης, προσπαθώντας να κατεβάσει τους τόνους τόσο με τους εξεταστές όσο και με τους εκπαιδευτές οδηγών.

Μέχρι να βρεθεί μια ολοκληρωμένη λύση, ο Σταύρος Αρναουτάκης πρότεινε για τις επόμενες δεκαπέντε ημέρες να υπάρξουν 5 επιτροπές, όμως εντός ωραρίου έτσι ώστε να αποσυμφορηθεί λίγο η κατάσταση ενόψει καλοκαιριού μια περίοδος που παραδοσιακά υπάρχουν πολλές αιτήσεις για νέα διπλώματα ειδικά από μαθητές που τελειώνουν το Λύκειο.

Ο σύλλογος των εκπαιδευτών οδηγών Ηρακλείου κ. Μεϊμαράκης, δήλωσε στο Ράδιο 9.84 και την Αγγέλα Δουλγεράκη ότι η απόφαση του Συλλόγου είναι να αναστείλλει τις κινητοποιήσεις για 15 ημέρες θέτοντας σε εφαρμογή το σχέδιο του Σταύρου Αρναουτάκη, όμως για περιπτώσεις ανάγκης. Αυτό σημαίνει ότι προτεραιότητα για τις εξετάσεις θα έχουν οδηγεί με συγκεκριμένα κριτήρια τα οποία και αναμένεται να διευκρινιστούν στην συνέχεια.

Ο κ. Μεϊμαράκης μιλώντας στο neakriti.gr, είχε πει ότι θα παρουσιαστεί η σχετική πρόταση του Περιφερειάρχη και το όργανο των εκπαιδευτών θα αποφασίσει συλλογικά για το αν θα την αποδεχτεί.

Απορρίφθηκε η τρίτη τροπολογία στη Βουλή

Η χθεσινή συνάντηση ανάμεσα στον κ. Αρναουτάκη, τους εκπαιδευτές και τους εξεταστές στην Περιφέρεια διεκόπη καθώς υπήρξε πληροφορία για την κατάθεση για τρίτη φορά τροπολογία στη Βουλή από Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με πρωτοβουλία του κ. Κεγκέρογλου, ως «σφήνα» σε ναυτιλιακό νομοσχέδιο κάτι που τελικά στις 7:45 μμ δεν πέρασε από την Ολομέλεια.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr, θα γίνει νέα κατάθεση για την επίμαχη τροπολογία την επόμενη εβδομάδα, ενώ ερωτηματικό συνεχίζει να παραμένει η στάση των Κυβερνητικών βουλευτών της Κρήτης, όπου σύμφωνα με τους εκπαιδευτές έχουν απόλυτη γνώση του θέματος.

Πίεση δια της απόσυρσης

Το μέτρο της απόσυρσης, φαίνεται πως θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση αφού είναι μια διαδικασία που περνάει μέσα από το Μηχανολογικό και αποφέρει χιλιάδες ευρώ στο κράτος, που όπως είναι εύκολα αντιληπτό με την υπηρεσία κλειστή αναμένεται να ασκήσει πίεση σε κεντρικό επίπεδο.

Πάντως, και μετά τη συζήτηση στη Βουλή χθες το απόγευμα η Κυβέρνηση δεν έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ώρα στην κατεύθυνση της επίλυσης του ζητήματος, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τα έσοδα από την απόσυρση που ολοκληρώνεται στο τέλος του μήνα αλλά και παίζοντας με τα νεύρα δεκάδων υποψηφίων οδηγών ή οδηγών που περιμένουν το δίπλωμά τους.

Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης

Σχόλια