Ειδήσεις

Εργάτης έπεσε από πέντε μέτρα στο κενό!

Νέο ατύχημα σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 15:00 στο νομό Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην περιοχή των Βασιλειών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ένας ελαιοχρωματιστής με καταγωγή από την Αλβανία, έπεσε από ύψος πέντε μέτρων, την ώρα που επιχειρούσε να ολοκληρώσει εργασίες βαψίματος σε νεοαναγειρόμενη οικοδομη πάνω σε σκάλα.

Βάσει των ιατρικών εκτιμήσεων, ο 26χρονος εργάτης φέρει τραύματα στα πόδια, χωρίς να διατρέχει περαιτέρω κίνδυνο η υγεία του.

Στο σημείο έσπευσε το ΕΚΑΒ, μεταφέροντας τον άτυχο τραυματία στο Νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις. Μάλιστα λίγη ώρα αργότερα, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων κ. Γωνιανάκης μαζί με την επιθεώρηση εργασίας επισκέφθηκαν την οικοδομή, θέλοντας να καταγράψουν το περιστατικό και να κάνουν μια πρώτη προσπάθεια αξιολόγησης των αιτίων που οδήγησαν στο ατύχημα.

Πάντως και παρά τις προσπάθειες, ο ιδιοκτήτης του κτίσματος και ο εργολάβος που είχε αναλάβει το έργο σύμφωνα με τον κ. Γωνιανάκη, δεν κατέστη δυνατόν να επικοινωνωνήσουν με αυτούς.

Δεύτερο εργατικό ατύχημα σε δύο μέρες!

Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι από τα δημοσιεύματα για το χθεσινό ατύχημα στο κέντρο της πόλης, με τέσσερις ανθρώπους να τραυματίζονται και να μεταβαίνουν στο Νοσοκομείο, ακόμα ένα ήρθε να προστεθεί στην λίστα.

Μάλιστα, το ατύχημα έλαβε χώρα στον απόηχο ενός περιστατικού το οποίο "ξόρκιζαν" οι εργατικές ενώσεις, σχετικά με τα μέτρα που θα έπρεπε να λαμβάνονται σε επικίνδυνα επαγγέλματα αλλά και τις μειωμένες αποδοχές των ανθρώπων αυτών που παίζουν την ζωή τους "κορώνα - γράμματα" σε καθημερινή βάση.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη - Victor Κουμαντάκης

Σχόλια