Ειδήσεις

Καταδίωξαν καμικάζι ζωοκλέφτες εντοπίζοντας κρησφύγετο

Άγρια καταδίωξη από κλιμάκια του ΤΑΕ Ηρακλείου κατέληξε στην εξιχνίαση ζωοκλοπής που είχε μόλις διαπραχθεί. Οι άνδρες της υπηρεσίας κυνήγησαν μέσα στη νύχτα αγροτικό αυτοκίνητο φορτωμένο με ζώα και κατάφεραν να εντοπίσουν το κρησφύγετο των ζωοκλεφτών.  Το περιστατικό εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Κυριακής όταν στη διάρκεια περιπολίας κλιμακίου του ΤΑΕ Ηρακλείου σε περιοχή του Δήμου Αχαρνών - Αστερουσίων, ο  οδηγός και ο συνοδηγός του αυτοκινήτου αγνόησαν το σήμα για έλεγχο και με επικίνδυνους ελιγμούς προσπάθησαν να διαφύγουν.  

Αστυνομικοί του ΤΑΕ Ηρακλείου επέμειναν πεισματικά στην καταδίωξη τους παρά το γεγονός πως όσες φορές επιχείρησαν να ανακόψουν την πορεία του φορτωμένου φορτηγού, οι δράστες ανέπτυσσαν ταχύτητα.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν οι αστυνομικοί έφτασαν σε ποιμνιοστάσιο στις Αμουργέλες οπού εντοπίστηκαν 31 ζωντανά και 8 σφαγμένα πρόβατα που είχαν κλαπεί νωρίτερα από μάντρα στο Καταλαγάρι.

Την κλοπή είχαν ήδη καταγγείλει στο Αστυνομικό τμήμα Καστελίου οι  συνιδιοκτήτες των ζώων  ηλικίας 49 και 65ετών .

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν δυο οχήματα που βρέθηκαν στο ποιμνιοστάσιο, ενώ ταυτοποίησαν τους δράστες.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, προέκυψε ότι  ο 23χρονος με τον 39χρονο, είχαν αφαιρέσει τα παραπάνω αιγοπρόβατα από περιφραγμένο χώρο.

Το ένα ανήκει στους φερόμενους ως δράστες και το δεύτερο σε έναν 29χρονο ο οποίος του είχε δανείσει το φορτηγάκι με το οποίο έκαναν τη μεταφορά των κλεμμένων ζώων.

Ο 29χρονος οδηγήθηκε ήδη στον Εισαγγελέα  κατηγορούμενος για ψευδορκία καθώς αρχικά στη κατάθεση του υποστήριξε πως άγνωστοι είχαν κλέψει το αυτοκίνητο του

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Σχόλια