default-image

Ανεπανάληπτοι!

Περίεργα
Ανεπανάληπτοι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτό που συνέβη με την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης δεν έχει προηγούμενο. Η κυβέρνηση εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων και γι' αυτή την επένδυση, την ώρα που, όπως υποστηρίζει, δίνει μάχη για να προσελκύσει κεφάλαια.

Οι υπουργικοί "εγκέφαλοι" εξέθεσαν το ανώτατο κυβερνητικό όργανο οικονομικής πολιτικής, αφού ενέκρινε λάθος έργο! Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργοί Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας, Τουρισμού, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Εξωτερικών εν τη αγνοία τους έμπλεξαν τα καλώδια (!), αφού προηγουμένως οι αρμόδιοι συνάδελφοί τους Σκουρλέτης και Σταθάκης τούς εισηγήθηκαν να εγκρίνουν, προς ένταξη στο πακέτο Γιούνκερ, ένα έργο που είχε ουσιαστικά ακυρωθεί.

Φαίνεται ότι η έλλειψη συντονισμού των συναρμόδιων υπουργείων Ενέργειας και Ανάπτυξης είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθεί ένα ανεπανάληπτο μπέρδεμα.

Ακόμη και ο πιο καλόπιστος παρατηρητής αναρωτιέται εάν με όλα τα παραπάνω μπορεί η χώρα να κάνει το επόμενο βήμα. Όταν έχουμε απολέσει τη σοβαρότητά μας ακόμη και για τα στοιχειώδη, κομμάτι δύσκολο το βρίσκω. Δε χρειάζεται να σας πω τι θα είχε συμβεί σε οποιαδήποτε άλλη - σοβαρή - χώρα εάν είχε σημειωθεί αυτό το ανεπανάληπτο φιάσκο, το οποίο εξέθεσε σχεδόν μια ντουζίνα υπουργούς.

Χρήστος Κώνστας

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News