default-image

Πεζοδρομείται τον Οκτώβρη το κέντρο του Ηρακλείου

Κρήτη
Πεζοδρομείται τον Οκτώβρη το κέντρο του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δια στόματος του Αντιδημάρχου κ. Αναστασάκη οι διαδικασίες για την ανάπλαση και την πεζοδρόμηση του «σταυρού» της πόλης δηλαδή των οδών Δικαιοσύνης - Ίδης  και Καλοκαιρινού ξεκινούν τον προσεχή Οκτώβρη.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο, τις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου, μια διαδικασία που έχει χρονικό ορίζοντα, μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων όπως υπογράμμισε και αν δεν προκύψουν θέματα; γραφειοκρατίας και εμπλοκές στο θέμα των δημοπρατήσεων οι Ηρακλειώτες θα είναι έτοιμοι υποδεχτούν το νέο έργο στο κέντρο της πόλης.

Απαντήσεις για την ταλαιπωρία πολιτών - επιχειρηματιών

Ο Αντιδήμαρχος απάντησε και στις ενστάσεις της αντιπολίτευσης αναφορικά με την ταλαιπωρία που θα δεχτούν πολίτες και επιχειρηματίες κατά τη διάρκεια υλοποίησης του έργου που θα διαρκέσει τουλάχιστον ενάμιση με δύο χρόνια.

Όπως είπε οι εργασίες στο «σταυρό» της πόλης θα πραγματοποιούνται τμηματικά προς εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρηματιών .

Ο Δήμος θα επιχειρήσει να πραγματοποιήσει το  μακρόπνοο αυτό έργο μέσω χρηματοδότησης, που θα επέλθει μέσα από την εκταμίευση του δανείου της ΕΤΕΠ Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Σε περίπτωση όπως είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, που δεν εξασφαλιστεί όλο το ποσό της χρηματοδότησης του έργου, ο Δήμος Ηρακλείου θα προσπαθήσει να απορροφήσει πόρους του ΕΣΠΑ για την  αξιοποίηση του έργου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News