Ειδήσεις

Τα "καυτά" θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα θέματα για τα οποία συνεδρίασε την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο με την συνεδρίαση να ξεκινάει στις 6 το απόγευμα.


Τεχνικά έργα, μεταξύ των οποίων παρατάσεις προθεσμιών, αλλά και η έγκριση της μελέτης για μια μεγάλη ανάπλαση στην "καρδιά" της πόλης, παράλληλα με την επικύρωση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΠΤΑΗ, φιγουράρουν στην πλούσια ατζέντα του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου.

Ενδιαφέρον, πέρα της προγραμματισμένης ατζέντας που αριθμεί 50 θέματα (!), έχει και το προ ημερήσιας κομμάτι της συνεδρίασης, όπου και αναμένεται να συζητηθεί το θέμα της αδειοδότησης για την επέκταση του καταστήματος Lidl στη Νέα Αλικαρνασσό.

Το Συμβούλιο κλήθηκε να ανάψει το "πράσινο φως" και επί της σχετικής μελέτης και του τρόπου εκτέλεσης του έργου...

Στην αρχή της συνεδρίασης συζητήθηκε, κατόπιν πρωτοβουλίας του επικεφαλής των "Ενεργών Πολιτών" Ηλία Λυγερού, το θέμα της αδειοδότησης για την επέκταση - διπλασιασμό σχεδόν των εγκαταστάσεων του Lidl στη Ν. Αλικαρνασσό, από τα 1.461 τ.μ. στα 2.680 τ.μ.

Μάλιστα, πριν από λίγους μήνες το θέμα είχε περάσει εν κρυπτώ και παραβύστω από το Δημοτικό Συμβούλιο προκαλώντας αρκετά ερωτηματικά στον εμπορικό κόσμο του Ηρακλείου για τον τρόπο με τον οποία διεκπεραιώθηκε εκ μέρους της δημοτικής αρχής.

Ένα θέμα, όπως έχει γράψει η "Ν.Κ.", που έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις, με αποκορύφωμα την επιστολή διαμαρτυρίας που είχε στείλει ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου στη Λότζια.

Και η ΔΕΠΤΑΗ στο δημοτικό... "μενού"

Μετά από πρόταση του δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, ο κ. Καπετανάκης εκλέχτηκε από τη συνέλευση της ΔΕΠΤΑΗ στη θέση του προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης. Η δική του τοποθέτηση, όπως και συνολικά το νέο Δ.Σ. της ΔΕΠΤΑΗ, όπως διαμορφώθηκε σε Σώμα, θα πρέπει να εγκριθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο, κάτι που θα γίνει σήμερα.

Θυμίζουμε ότι το νέο Δ.Σ της ΔΕΠΤΑΗ συγκροτήθηκε σε Σώμα ως εξής:


- Πρόεδρος: Μηνάς Καπετανάκης.

- Αντιπρόεδρος: Γιάννης Κεφαλογιάννης.

- Μέλη: Λυγεράκης Ιωάννης με αναπληρωτή τον Νεκτάριο Κανακαράκη, Λαζαρίδης Αλέξανδρος με αναπληρώτρια την Ξυλούρη-Ξημέρη Μαρία, Ασσαριωτάκης Ζαχαρίας με αναπληρωτή τον Ηλία Λυγερό, Μπαστάκη-Γραμματικάκη Άννα με αναπληρωτή τον Κωνσταντουλάκη Αντώνιο, Τριαματάκη-Κωνιωτάκη Χαρά με αναπληρωτή τον Τσαγκαράκη Γρηγόριο, Ευφραίμογλου Βασίλειος με αναπληρωτή τον Γιάνναρη Νικόλαο, Χαιρέτης Ελευθέριος με αναπληρωτή τον Βρέντζο Ιωάννη, Μανουρά-Σταυρακάκη Μάρω με αναπληρωτή τον Βιτώρο Διονύσιο και Μουδάτσος Κωστής με αναπληρωτή τον Κωνσταντουλάκη Ιωάννη.

Στην τεχνική ατζέντα ξεχωρίζει η μεγάλη παρέμβαση που δρομολογείται άμεσα στο κέντρο του Ηρακλείου, με την ανάπλαση των οδών Δικαιοσύνης-Έβανς-Ίδης, ένα έργο διαμόρφωσης δικτύου πεζοδρόμων και πλατειών, που είναι στα σκαριά εδώ και μερικά χρόνια.

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου πριν μερικές μέρες ενέκρινε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού και τη δέσμευση κονδυλίων για την υλοποίηση του έργου, μέσα από το δάνειο της Τράπεζας Ευρωπαϊκών Επενδύσεων.

Ρεπορτάζ: Μπάμπης Σαββίδης

Σχόλια