default-image

Επιτυχίες των μαθητών-σκακιστών του Ηρακλείου στο Πανελλήνιο

Σπορ
Επιτυχίες των μαθητών-σκακιστών του Ηρακλείου στο Πανελλήνιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την συμμετοχή περίπου 700 μαθητών από όλη την Ελλάδα, διεξήχθησαν στην Καλλιθέα της Χαλκιδικής τα πανελλήνια μαθητικά πρωταθλήματα σκακιού για το 2016.

Από πλευράς Ο.Φ.Η. συμμετείχαν 10 παιδιά, τα οποία πραγματοποίησαν πολύ καλές εμφανίσεις επιβεβαιώνοντας την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του συλλόγου, τα οποία αποτελούν πια τη μεγαλύτερη ακαδημία σκακιού στην Ανατολική Κρήτη. Αποκορύφωμα των πολύ καλών εμφανίσεων ήταν η δεύτερη θέση που κατέκτησε ο Νίκος Σερπετσιδάκης στην Β Γυμνασίου με 7 βαθμούς. Ο Νίκος ο οποίος είχε πάρει πέρυσι την πρώτη θέση και έχει μεγάλη παράδοση διακρίσεων στα πανελλήνια σχολικά πρωταθλήματα έχοντας πάρει άλλη μία φορά την 2η και δύο φορές την 3η θέση, είχε τον μεγαλύτερο βαθμό αξιολόγησης (ΕΛΟ) από όλους τους συμμετέχοντες.

Δύο όμως απρόσμενες ήττες στον 3ο και στον 4ο γύρο τον άφησαν πίσω στην βαθμολογία. Τελικά με μια αντεπίθεση διαρκείας και με 5 συνεχόμενες νίκες στους 5 τελευταίους αγώνες κατάφερε να φτάσει τελικά στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας αλλά δεν πρόλαβε να διεκδικήσει την πρωτιά παρά την νίκη του επί του τελικού νικητή στον 8ο γύρο. Σπουδαία επιτυχία είναι ακόμα η τρίτη θέση στα αγόρια της Α' Γυμνασίου όπου βρέθηκε ο Χρήστος Μπροκαλάκης - Γούναρης με 6,5 βαθμούς στην πρώτη του συμμετοχή σε πανελλήνια σχολικά, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά την μεγάλη του αγωνιστική πρόοδο το τελευταίο χρόνο. Επίσης ο Γιώργος Καδιάνης πήρε την 4η θέση με 6,5 βαθμούς στην κατηγορία των Λυκείων συνεχίζοντας τις πολύ καλές εμφανίσεις όπως πέρυσι που είχε πάρει την 3η θέση ισοβαθμώντας με τους δύο πρώτους.

Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους άλλους μικρούς σκακιστές του Ο.Φ.Η. που συμμετείχαν στους αγώνες τερμάτισαν σε πολύ καλές θέσεις, πολύ πάνω από το μέσο της τελική βαθμολογίας. Συγκεκριμένα ο Γιώργος Παπιδάκης έκανε για μια ακόμα φορά μια πολύ καλή εμφάνιση σε πανελλήνια σχολικά και με 6 βαθμούς τερμάτισε στην 13η θέση της τελικής βαθμολογίας στην Ε Δημοτικού, σε ένα σύνολο 85 σκακιστών.

Επίσης ο Γιάννης Κουβίδης στην πρώτη του εμφάνιση σε πανελλήνιους αγώνες, επιβεβαίωσε την πολύ καλή φόρμα που είχε φανεί στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής και με 5,5 βαθμούς τερμάτισε στην 23η θέση της βαθμολογίας σε σύνολο 92 σκακιστών στην πολύ απαιτητική κατηγορία της ΣΤ Δημοτικού. Στην ίδια κατηγορία η Νεφέλη Ματθαιάκη με 4,5 βαθμούς τερμάτισε 10η σε σύνολο 25 κοριτσιών με αξιοσημείωτο γεγονός τη νίκη της εναντίον του κοριτσιού που τερμάτισε στην τρίτη θέση της τελικής βαθμολογίας.

Στην κατηγορία της Β Δημοτικού ο Δημήτρης Σακλαμπανάκης με 5 βαθμούς τερμάτισε στην 28η θέση της τελικής βαθμολογίας σε σύνολο 58 σκακιστών, ενώ στη Γ Δημοτικού ο Θέμης Μανιός με 4,5 βαθμούς τερμάτισε στην 32η θέση της βαθμολογίας σε σύνολο 67 σκακιστών. Τέλος στην κατηγορία της Α Δημοτικού ο Γιάννης Μανιός με 4,5 βαθμούς τερμάτισε στην 31η θέση της βαθμολογίας ενώ λίγο χαμηλότερα ήταν ο Γιάννης Ψυκάκος με 3 βαθμούς σε σύνολο 60 σκακιστών.

Από τους άλλους σκακιστές του Ηρακλείου που πήραν μέρος τους αγώνες η Στέλλα Φοινικιανάκη των Νέων Ηροδότου πήρε την 6η θέση στα κορίτσια της Ε Δημοτικού με 5 βαθμούς πιστοποιώντας την μεγάλη της αγωνιστική άνοδο το τελευταίο διάστημα και ο μόνος εκπρόσωπος του Ο.Α.Α. «Ηράκλειο» Γιάννης Φαραζάκης την 57η θέση στα αγόρια της Δ Δημοτικού με 4 βαθμούς. Η μεγάλη όμως επιτυχία για την Ανατολική Κρήτη ήρθε αυτή τη χρονιά από τον νομό Λασιθίου και συγκεκριμένα από την Κατερίνα Κοζύρη του Λατώ Αγίου Νικολάου που κατέκτησε την 1η θέση στα κορίτσια της Α Δημοτικού με 5 βαθμούς, ενώ πολύ καλή εμφάνιση είχαμε και από τον άλλο εκπρόσωπο του Νομού Λασιθίου, τον Αρίσταρχο Γιαλύτη από τη Κριτσά που τερμάτισε στην 13η θέση στην κατηγορία της Α Δημοτικού με 5,5 βαθμούς.

Τέλος πρέπει να επισημάνουμε ότι η διεξαγωγή των αγώνων στη Μακεδονία δυσκόλεψε την συμμετοχή περισσοτέρων μαθητών από την Κρήτη λόγω του μεγάλου κόστους μετακίνησης. Πολλοί από αυτούς που είχαν προκριθεί, αλλά δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν στην Χαλκιδική είχαν βάσιμες πιθανότητες να πρωταγωνιστήσουν στους αγώνες και να φέρουν περισσότερα μετάλλια στο νησί μας. Για παράδειγμα οι ομάδες του 2ου Λυκείου Ηρακλείου και του 2ου Γυμνασίου Ηρακλείου που είχαν πάρει πέρυσι δεύτερες θέσεις στα ομαδικά Λυκείων και Γυμνασίων αντίστοιχα, δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν αυτή την χρονιά.

Ευχές του Ερασιτέχνη

Τις ευχές του στους αθλητές-μαθητές του που μετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις, έδωσε με ανακοίνωση του, ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ. Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Με αφορμή την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων των μαθητών της Γ' Λυκείου ο Ερασιτέχνης Ο.Φ.Η. εκφράζει τις πιο θερμές ευχές του σε όλους τους αθλητές-αθλήτριες του, που συμμετέχουν στις εξετάσεις. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην επίτευξη των στόχων του καθενός ξεχωριστά!»

ΠΗΓΗ: ofierasitechnis.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News