default-image

Η κυβέρνηση θέλει να τιμήσει τον... Ανδρέα Παπανδρέου

Ελλάδα
Η κυβέρνηση θέλει να τιμήσει τον... Ανδρέα Παπανδρέου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδήλωση για τα 20 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου προετοιμάζει η κυβέρνηση μέσω της Βουλής των Ελλήνων, ζητώντας μάλιστα… τεχνογνωσία από το ΠΑΣΟΚ.

Στην εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο από το Ίδρυμα της Βουλής (έχει ήδη περιληφθεί στον προϋπολογισμό του 2016 η σχετική δαπάνη), θα παρευρεθεί ο πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας και αναμένεται πολυπληθής παρουσία υπουργών (όχι μόνο όσων προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ) της κυβέρνησης. Κατά την διαδικασία προετοιμασίας της εκδήλωσης, οι συνεργάτες του Προέδρου της Βουλής κ. Ν. Βούτση αντελήφθησαν ότι το υφιστάμενο υλικό δεν ήταν αρκετό για την διοργάνωση.

Έτσι, ο κ. Βούτσης τηλεφώνησε στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να ζητήσει βοήθεια, αλλά και την παρουσία εκπροσώπων του κόμματος στην εκδήλωση. Η κ. Γεννηματά ανέθεσε την συνεννόηση και τη συνεργασία με τους διοργανωτές στον κ. Κ. Σκανδαλίδη, ο οποίος, επιπροσθέτως, είναι και ο πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ «Ανδρέας Παπανδρέου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σκανδαλίδης έχει ήδη συνομιλήσει επισταμένως για την εκδήλωση τόσο με τον κ. Βούτση, όσο και με τον γραμματέα της Βουλής, ο οποίος και έχει αναλάβει τη σχετική ευθύνη διοργάνωσης της εκδήλωσης.

Με δεδομένο ότι με τις πολιτικές ευλογίες του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποιείται μια εκδήλωση για τα 20 χρόνια από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, στην Χαρ. Τρικούπη  προσπαθούν να διατηρήσουν χαμηλούς τόνους. Κάτι που, πιθανότατα, θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε μια μάλλον πολύ… διακριτική παρουσία στην εκδήλωση που θα διοργανωθεί τον Ιούνιο.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, αντιθέτως, εκτιμούν ότι είναι ακόμη μια ευκαιρία να απευθυνθούν και πάλι προς τους ψηφοφόρους της Κεντροαριστεράς. Από το Μέγαρο Μαξίμου έχουν ήδη αναδείξει τη σημασία της επίσκεψης του κ. Τσίπρα στη Ρώμη, όπου στις 20 Μαΐου είναι προσκεκλημένος στην Σύνοδο των ηγετών (πρωθυπουργών και προέδρων) του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Και τονίζουν, μάλιστα, ότι εκεί δεν θα είναι παρούσα η κ. Γεννηματά. Η άποψη του Μεγάρου Μαξίμου δεν έχει ιδιαίτερη σημασία για την Χαρ. Τρικούπη. Ωστόσο, εκείνο που τους φέρνει σε πραγματικά δύσκολη θέση είναι οι δηλώσεις αξιωματούχων του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, προεξάρχοντος του Ιταλού κ. Τζιάνι Πιτέλα.

Στο επιτελείο της κ. Γεννηματά «πάγωσαν» όταν άκουσαν την μαγνητοσκοπημένη δήλωση που έστειλε ο επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, για τις ανάγκες της έναρξης της Συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, το μεσημέρι του Σαββάτου.

«Μπροστά σε αυτές τις προκλήσεις και κάτω από αυτές τις πιέσεις η ευρωπαϊκή Αριστερά έχει μια ιστορική ευθύνη να προστατέψει το ευρωπαϊκό όνειρο δίνοντας του μια νέα ώθηση. Αυτό σημαίνει ότι περισσότερο από άλλη φορά, είναι καθοριστικής σημασίας να προωθήσουμε τις ιδέες, τις αξίες και τους στόχους της Αριστεράς», είπε ο κ. Πιτέλα, ο οποίος δεν χρησιμοποίησε ούτε μια φορά τη λέξη Κεντροαριστερά. Και περιέγραψε την Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ως μια ευκαιρία ένωσης των δυνάμεων της …Αριστεράς

Πηγή: kathimerini.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News