default-image

Έδιναν πλαστά διαβατήρια σε αλλοδαπούς αλλά πιάστηκαν

Κρήτη
Έδιναν πλαστά διαβατήρια σε αλλοδαπούς αλλά πιάστηκαν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε άτομα συνελήφθησαν από τις αστυνομικές Αρχές για την εμπλοκή τους σε περιστατικά διευκόλυνσης αλλοδαπών για την έξοδο τους από τη χώρα. Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο λιμάνι και στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου.

Το πρωί της Κυριακής 15.05. στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», συνελήφθησαν από αστυνομικούς 35χρονη αλλοδαπή υπήκοος Αφγανιστάν και 24χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ιράν, για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Πιο αναλυτικά επέδειξαν στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Ρουμανίας και Λιθουανίας αντίστοιχα, προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό πόλη της Γερμανίας.

Επιπλέον, το απόγευμα της Κυριακής στο λιμάνι του Ηρακλείου, συνελήφθησαν από αστυνομικούς τρία άτομα και συγκεκριμένα 36χρονος ημεδαπός, 24χρονη αλλοδαπή υπήκοος Δομινικανής Δημοκρατίας και 26χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αφγανιστάν, κατηγορούμενοι για διευκόλυνση εξόδου από τη xώρα, σε μη νόμιμους αλλοδαπούς και πλαστογραφία.

Από την αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες (35χρονη και 24χρονος) προμηθεύτηκαν τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και τις κάρτες επιβίβασης από τον 26χρονο υπήκοο Αφγανιστάν.

Από τους αστυνομικούς των παραπάνω Υπηρεσιών διενεργήθηκαν άμεσα αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 26χρονου χθες το βράδυ, σε πλοίο στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Επιπλέον, συνελήφθησαν ο 36χρονος και η 24χρονη, οι οποίοι όπως προέκυψε, ενεργώντας για λογαριασμό του 26χρονου, έναντι χρηματικής αμοιβής, αφού παρέλαβαν τις κάρτες επιβίβασης επ' ονόματί τους από τον Αερολιμένα Ηρακλείου, τις παρέδωσαν σε αυτόν, προκειμένου στη συνέχεια να τις διοχετεύσει στην 35χρονη και τον 24χρονο μαζί με τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα για τα χρησιμοποιήσουν στη διαδικασία εξόδου τους από τη χώρα.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν ενώ οι συλληφθέντες με τις σε βάρος τους, σχηματισθείσες δικογραφίες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News