default-image

ΒΟΑΚ: Ψηλά στην ατζέντα, χαμηλά στην υλοποίηση

Κρήτη
ΒΟΑΚ: Ψηλά στην ατζέντα, χαμηλά στην υλοποίηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλα αναπτυξιακά έργα, όπως ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης, η οποία δρομολογεί διαδικασίες ώστε το έργο να ενταχθεί για χρηματοδότηση στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Αυτό δήλωσε στην ΚΡΗΤΗ TV ο υπουργός υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι το έργο και η μελέτη στρατηγικού σχεδιασμού θα προχωρήσουν βήμα - βήμα, ενώ για το Διεθνές Αεροδρόμιο στο Καστέλι δήλωσε ότι θα δημοπρατηθεί τον ερχόμενο Ιούνιο.

Η χρηματοδότηση μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων αποτελεί το «κλειδί» για την υλοποίηση του μεγάλου αναπτυξιακού έργου της Κρήτης, του Βόρειου Οδικού Άξονα, με την κυβέρνηση να δρομολογεί τις σχετικές διαδικασίες, όπως δήλωσε στην ΚΡΗΤΗ TV 

ο κ. Χρήστος Σπίρτζης.

Αναφορικά με τη μελέτη στρατηγικού σχεδιασμού η οποία δεν έχει ανατεθεί ακόμα από το 2008, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους για τις μεγάλες καθυστερήσεις,  ο κ. Σπίρτζης ξεκαθάρισε ότι θα προχωρήσει η επίμαχη μελέτη, με τον υπουργό να αφήνει παράλληλα αιχμές για την ανυπαρξία μελετών τα προηγούμενα χρόνια.

Και όλα αυτά συμβαίνουν όταν εμπλεκόμενοι φορείς αναφέρονται στη μη ολοκλήρωση μελετών αλλά και στο μεγάλο χρονικό διάστημα των 2 με 3 χρόνων που απαιτείται για την εκπόνηση της επίμαχης μελέτης στρατηγικού σχεδιασμού, κάτι που σημαίνει περαιτέρω καθυστερήσεις στο μεγαλόπνοο έργο.

Παράλληλα, ο υπουργός υποδομών εξέφρασε την αισιοδοξία του για την δημοπράτηση του διεθνούς Αεροδρομίου στο Καστέλι.

2017: Έτος ορόσημο για την ενεργειακή διασύνδεση

Την ίδια ώρα, σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται το μεγάλο καλώδιο Ελλάδα - Κύπρος - Ισραήλ, με το 2017 να είναι έτος ορόσημο καθώς, όπως δηλώνουν οι αρμόδιοι θα γίνει η πόντιση του ενεργειακού καλωδίου.

Την αισιοδοξία του εξέφρασε ο Σταύρος Αρναουτάκης στο περιθώριο σύσκεψης στα Χανιά, παρουσία του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με αφορμή την έναρξη των εργασιών κατασκευής των έργων υποδομής του Επιχειρηματικού Πάρκου Χανίων.

Αποστάσεις από το θέμα κράτησε ο Γιώργος Σταθάκης ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη διαπραγμάτευση.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News