default-image

Ως εδώ κύριε "καθηγητά"

Περίεργα
Ως εδώ κύριε "καθηγητά"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτό πια ξεπερνά κάθε όριο, ενώ μπαίνουμε στην εβδομάδα των 75 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης.

Ο "πολύς" Χάινς Ρίχτερ ξαναχτύπησε μέσα από δισέλιδη συνέντευξη στην "Καθημερινή", για να μας πει ότι δεν παίρνει τίποτα πίσω από όσα είπε για τους Κρητικούς στο βιβλίο του και τη «βρόμικη» αντίστασή τους στους Γερμανούς ναζί κατακτητές, που προκάλεσε, όπως επιχειρηματολογεί, τόσο βίαια αντίποινα.

Μας αποκαλύπτει ότι για να μιλήσει στο γερμανικό ΥΠ.ΟΙΚ., τότε που η "Ν.Κ." παρουσίασε τους νέους προκλητικούς ισχυρισμούς του ότι η Ελλάδα χρωστά στη Γερμανία για την Κατοχή κι όχι το αντίστροφο, του τηλεφώνησε η προσωπική γραμματέας του Σόιμπλε για να πάει.

Τέλος, αφού επιμένει στους επιστημονικά αβάσιμους ισχυρισμούς του, προχωρά και στην απρέπεια να συγκρίνει τον εαυτό του με τον κορυφαίο Γερμανό αντιναζιστή λογοτέχνη Τόμας Μαν!

Λέει, δηλαδή, ο υμνητής καταδρομών της Βέρμαχτ, που έκαψαν χωριά στην Κρήτη, πως ο εκτελών χρέη πρύτανη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης προ μηνών, Μιχάλης Ταρουδάκης (αυτό ήταν άγνωστο), με επιστολή που του έστειλε του ζήτησε να αποποιηθεί τον τίτλο που του απένειμε το Πανεπιστήμιο. Αυτό, λέει, δεν το κάνει, καθώς θα ήταν παραδοχή πως υποστηρίζει τη ναζιστική προπαγάνδα, και αν θέλει το Πανεπιστήμιο να του αφαιρέσει τον τίτλο. Αυτό θεωρεί τιμή για τον ίδιο ο Ρίχτερ. Γιατί, όπως λέει, έτσι έκαναν και οι ναζί με τον Τόμας Μαν.

Πάλι καλά που δε μας είπε και ναζί! Ο άνθρωπος έχει ξεφύγει..! Να τον χαίρονται οι εδώ υποστηρικτές του, γιατί και στη Γερμανία οι συνάδελφοί του πανεπιστημιακοί τον λένε αντι-επιστήμονα και κακοποιητή της ιστορικής έρευνας. Και ως εδώ... Το Πανεπιστήμιο Κρήτης δεν μπορεί πλέον να σιωπά. Μέρες που είναι, οφείλει να διορθώσει το βαρύτατο ολίσθημά του, αλλιώς πλέον το εκθέτει ο ίδιος ο "επίτιμος διδάκτοράς" του, ο "πολύς" κ. Ρίχτερ.

Γ.Σ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News