Ειδήσεις

"Ασπίδα" για τα παιδιά τα Σώματα Ασφαλείας

Τα παιδιά για να χαμογελούν, χρειάζεται να νιώθουν ασφάλεια με τρόπο όμως φυσικό και αβίαστο.

Το Χαμόγελο του Παιδιού ένωσε δυνάμεις με τα σώματα ασφαλείας και φορείς των Χανίων για να αγκαλιάσουν τα ίδια τα παιδιά, όσα παιδιά έχουν ανάγκη.

Πάνω από 1400 λοιπόν παιδιά συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του περασμένου διημέρου στα Χανιά.

Μέσα από βιωματικές δράσεις, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, έμαθαν στα παιδιά κανόνες ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται για σωστή οδήγηση μέχρι και τις συνδιαλλαγές τους με την αστυνομία. Έγιναν επιδείξεις διάσωσης από το Πυροσβεστικό Σώμα, ενώ το Λιμενικό έβαλε τα δυνατά του για να δείξει στα παιδιά τον ανθρωπισμό που έχει μέσα της η διαδικασία διάσωσης ανθρώπων που απειλείται η ζωή τους στην αναζήτηση καλύτερης τύχης.

Το παρών έδωσε και το Πολυτεχνείο Κρήτης, μαγεύοντας τα παιδιά με τις πτήσεις μη επανδρωμένων ιπτάμενων σκαφών, τα οποία έχουν πολυάριθμες εφαρμογές στις μέρες μας, από τη συνδρομή σε ανθρώπους που χρειάζονται κάποιο φάρμακο και βρίσκονται σε δύσβατη περιοχή μέχρι τη λεπτομερή χαρτογράφηση περιοχών.

Το Χαμόγελο του Παιδιού, δεν υποκαθιστά την πολιτεία στο έργο της, αλλά χρειάζεται τη συνδρομή της, όμως όποιος πολίτης, εκπαιδευτικός ή παιδί θέλει μια συμβουλή σε κάτι, μπορεί να καλεί στη γραμμή βοήθειας του Χαμόγελου του Παιδιού: 1056.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια