Ειδήσεις

“Γυαλί” οι δρόμοι της Κρήτης μετά τη βροχή (video)

Ιδιαίτερα ολισθηροί είναι οι περισσότεροι δρόμοι της Κρήτης μετά την μεσημεριανή βροχή που μάλιστα συνδυάστηκε με χαλάζι.

Παρά τις προβλέψεις των περισσότερων μετεωρολόγων για υψηλές θερμοκρασίες, ο νοτιάς έφερε μαζί του την "ουρά" του περασμένου χειμώνα και κάθε κατάλοιπο που δεν μας άφησε κληρονομία τους προηγούμενους μήνες.

Όπως φαίνεται στο βίντεο του neakriti.gr, η ολισθηρότητα των δρόμων είναι τέτοια που αναγκάζει πολλούς οδηγούς να κόβουν ταχύτητα ακόμα και σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.

Μάλιστα πολλοί είναι και αυτοί που επιλέγουν να μην μετακινηθούν σήμερα μετά τη βροχή, υπό το φόβο ενός ατυχήματος όπως αυτά των τελευταίων ημερών, κάτι που αναγκάζει τους περισσότερους να σκέφτονται δύο και τρεις φορές πριν βγουν στον δρόμο.

Οδηγίες και προφυλάξεις

Κατά καιρούς οι ειδικοί των… δρόμων δίνουν σημαντικές συμβουλές για την οδηγική συμπεριφορά σε περίπτωση βροχόπτωσης, μιας και ο κίνδυνος ενός ατυχήματος σε περίπτωση υψηλής ταχύτητας ή αλλοιωμένων ελαστικών είναι μεγάλος.

Συγκεκριμένα προτείνουν:

- Σωστή κατάσταση ελαστικών

- Μειωμένη ταχύτητα

- Τεταμένη προσοχή

Όπως γίνεται αντιληπτό πριν μπούμε σε ένα δρόμο κατά τη διάρκεια βροχής αλλά και όταν αυτή σταματήσει που θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνο, θα πρέπει να γνωρίζουμε επακριβώς την κατάσταση του οχήματός μας, ρυθμίζοντας παράλληλα την οδηγική μας συμπεριφορά καταλλήλως.

Λασποβροχή και νοτιάς συνεχίζουν να μαίνονται

Οι βροχοπτώσεις που λαμβάνουν χώρα στην Κρήτη το τελευταίο διάστημα ήταν σε πολλές περιτπώσεις… λασποβροχές με το δεδομένο ότι οι νοτιάδες και η σκόνη «πολιόρκησαν» το νησί.

Ο καιρός θα παραμείνει ίδιος και την Κυριακή ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει τη Δευτέρα.

Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης

Σχόλια