Ειδήσεις

Οι καθυστερήσεις “ραγίζουν” το φράγμα της Πλακιώτισσας

Καθυστερήσεις επί καθυστερήσεων για ένα έργο που θα έπρεπε να έχει γίνει από το 1950 και αναμένεται -εκτός απροόπτου- να ολοκληρωθεί το 2017.

Ο λόγος για τα φράγμα της Πλακιώτισσας, που μοιάζει πιο πολύ από ποτέ στο γεφύρι της Άρτας, αφού η κατασκευή του δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Το πρόβλημα έγκειται στις καθυστερήσεις γύρω από την καταβολή χρημάτων, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να ασκούν πιέσεις προκειμένου το μεγάλο αρδευτικό έργο να ολοκληρωθεί το 2017.

Αρναουτάκης: "Επόμενη φάση η κατασκευή δικτύων"

Θέση για το θέμα πήρε και ο Περιφερειάρχης Κρήτης, ο οποίος εξέπεμψε αισιόδοξα μηνύματα, όχι μόνο για την περάτωση του έργου αλλά και για την περαιτέρω ενίσχυσή του με την κατασκευή δικτύων ύδρευσης.

Υπάρχουν μάλιστα θετικές εξελίξεις, για τη μελέτη κατασκευής των δικτύων καθώς η Περιφέρεια Κρήτης θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, με τον σχετικό διαγωνισμό να βγαίνει στον αέρα σε 1,5 μήνα.

Συγκεκριμένα ο κ. Αρναουτάκης είπε: "Επόμενη μάχη της Περιφέρειας Κρήτης είναι η εξασφάλιση κονδυλίων για το έργο της κατασκευής των δικτύων, έργο που απαιτεί αρκετά εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να μην υπάρξει ο κίνδυνος ολοκλήρωσης του έργου χωρίς όμως τα αναγκαία δίκτυα για τη μεταφορά του νερού."

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, πως πρόκειται για ένα έργο που θα έπρεπε να είχε γίνει από τη δεκαετία του '50 όπως υποστηρίζουν οι εμπλεκόμενοι φορείς που παρευρέθηκαν στα επίσημα εγκαίνια κατασκευής του το καλοκαίρι του 2010.

Από τότε μέχρι σήμερα, τα εμπόδια και οι καθυστερήσεις δεν έχουν τέλος.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Σχόλια