Ειδήσεις

Η Ουκρανία νικήτρια της Eurovision 2016! (video)

Η Ευρώπη ψήφισε και αποφάσισε ποιο είναι το ωραιότερο τραγούδι για τη φετινή χρονιά!

Η ψηφοφορία τελείωσε, τα αποτελέσματα έβγαλαν την πρώτη χώρα που ανέδειξαν το κοινό και οι κριτικές επιτροπές και έγινε… χαμός στο Globen Arena. Σε μια μάχη που κράτησε στην κυριολεξία ως την τελευταία στιγμή η Ουκρανία, ένα από τα μεγάλα φαβορί πήρε τη νίκη!

Αν και η Αυστραλία ήταν η μεγάλη νικήτρια στην βαθμολογία των επιτροπών, το televoting έβγαλε άλλα αποτελέσματα. Σύμφωνα με αυτά η Αυστραλία έλαβε την τέταρτη θέση της ψηφοφορίας του κοινού και 191 βαθμούς ενώ η Ουκρανία την δεύτερη θέση στην ψημφοφορία αυτή και 323 βαθμούς που την έφεραν τελικά στην πρώτη θέση και την έστεψαν νικήτρια.

Για την ιστορία να πούμε ότι την πρώτη θέση στο televoting κατέκτησε η Ρωσία και πήρε 361 βαθμούς που δεν ήταν αρκετοί για να την ανεβάσουν στην κορυφή αφού οι επιτροπές δεν στάθηκαν ιδιαίτερα γενναιόδωρες μαζί της.  

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η Πολωνία που είχε συγκεντρώσει μόλις 7 βαθμούς από τις επιτροπές πήρε την τρίτη θέση στο televoting και πριμοδοτήθηκε με 222 βαθμούς! 

Σε ένα ενθουσιώδες κλίμα, η νικήτρια χώρα, όπως συμβαίνει κατά παράδοση, ερμήνευσε το κομμάτι που ανέδειξε η Ευρώπη ως το καλύτερο τραγούδι της φετινής χρονιάς.

Αυτή είναι η πεντάδα:

Ουκρανία 534

Αυστραλία 511

Ρωσία 491

Βουλγαρία 307

Σουηδία 261

Δείτε το βίντεο με το τραγούδι της Ουκρανίας:


Το τραγούδι της Αυστραλίας:

Η συμμετοχή της Ρωσίας:

Δείτε το βίντεο με το εντυπωσιακό show του Justin Timberlake:

Ποιες χώρες ψήφισαν την ελληνική συμμετοχή:

Ελάχιστες ήταν οι χώρες που ψήφισαν την ελληνική συμμετοχή στον ημιτελικό της Eurovision δίνοντάς της μάλιστα πολύ χαμηλούς βαθμούς.

Έτσι η Ελλάδα κατόρθωσε ένα απίστευτα αρνητικό ρεκόρ στον 61ο μουσικό διαγωνισμό τερματίζοντας στη 16η θέση σε σύνολο 18 χωρών με 44 βαθμούς.

Αξιοσημείωτο μάλιστα είναι το γεγονός ότι ακόμα και η Κύπρος δεν συγκινήθηκε από την συμμετοχή των Argo, καθώς έδωσε μόνο 3 βαθμούς.

Οι 5 χώρες που ψήφισαν την Ελλάδα και οι βαθμοί που έδωσαν:

Αρμενία 3

Αζερμπαϊτζαν 6

Κύπρος 3

Μαυροβούνιο 3

Ρωσία 7

Οι 22 βαθμοί που πήρε η Ελλάδα από το televoting:

Κύπρος 12

Αρμενία 7

Ρωσία 3


Πηγή: gossip-tv.gr

Σχόλια