Ειδήσεις

Ξάφριζαν λαπτοπ, κινητά και μετρητά αλλά πιάστηκαν στη φάκα

Εξιχνιάστηκαν 19 υποθέσεις κλοπής που διαπράχθηκαν στο Ηράκλειο. Συνελήφθησαν 2 γυναίκες κατηγορούμενες για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και απάτη με υπολογιστή. Αφαίρεσαν χρήματα, κινητά τηλέφωνα, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα συνολικής αξίας άνω των 4.500 ευρώ.

Ειδικότερα, το μεσημέρι του Σαββάτου 14 Μαΐου συνελήφθησαν από αστυνομικούς η 31χρονη με την 28χρονη διότι αφαίρεσαν από πελάτες καταστημάτων δύο κινητά τηλέφωνα.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η 31χρονη με την 28χρονη, κατά το χρονικό διάστημα από το Μάιο του 2015 έως και την 14.05.2016, διέπραξαν συνολικά 19 κλοπές από πελάτες καταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα αφαίρεσαν χρήματα, κινητά τηλέφωνα, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 4.500 ευρώ.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από τη συνεχιζόμενη προανάκριση, οι δύο γυναίκες πραγματοποίησαν συναλλαγή από μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ) με τη χρήση κλαπέντων καρτών ανάληψης, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Σχόλια