Ειδήσεις

Για ώθηση στην οικονομία μίλησε ο Γ.Σταθάκης στα Χανιά

«Η χώρα λογικά μετά την αναμενόμενη επίτευξη συμφωνίας θα μπορεί να μπει σε μια διαδικασία θετικού πρόσημου. Το δεύτερο εξάμηνο του 2016 θα είναι σημαντικό και καθοριστικό, αυτό που μπορεί να δώσει ώθηση στην οικονομία», επεσήμανε ο κ Σταθάκης από τα Χανιά όπου βρέθηκε για στην επίσημη παρουσίαση της πορείας των εργασιών για τη δημιουργία του νέου επιχειρηματικού πάρκου Χανίων.

Ο υπουργός Οικονομίας στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη αξιοποίησης όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων με στόχο την ανάπτυξη.Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε στο νέο αναπτυξιακό νόμο που προωθεί η κυβέρνηση επισημαίνοντας ότι θα έρθει προς ψήφιση στη βουλή τις επόμενες μέρες.

Παράλληλα χαρακτήρισε σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη της περιοχής το νέο επιχειρηματικό πάρκο.

Νέες θέσεις εργασίας

Το νέο επιχειρηματικό πάρκο Χανίων που δημιουργείται στην περιοχή της Μαλάξας στα Κεραμειά σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναμένεται να είναι έτοιμο τον Ιούνιο του 2017.

Η χρηματοδότηση της επένδυσης όπως τονίστηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου είναι μικτή καθώς θα καλυφθεί από το πρόγραμμα "Jessica" με 4.750.000 εκατ. ευρώ, από την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα με 2,1 εκατ. ευρώ, από την Τράπεζα Χανίων με 2,1 εκατ. ευρώ και με περίπου 2 εκατ. ευρώ από την Επιχειρηματικό Πάρκο Α.Ε., στην οποία μέτοχοι είναι κατά 40% η Κρητικά Ακίνητα Α.Ε. (θυγατρική της Τράπεζας Χανίων), κατά 30% το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων και κατά 30% ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου Κώστας Γερουλάκης.

Ο οικοπεδικός χώρος της επένδυσης έχει έκταση 514 στρέμματα ενώ μετά την ολοκλήρωση του έργου υπολογίζεται ότι θα μπορούν να φιλοξενηθούν περίπου 220 επιχειρήσεις και θα δημιουργηθούν εκατοντάδες μόνιμες θέσεις εργασίας.

Σχόλια